• Головна
  • Війна
  • Ще у трьох областях України запровадили аварійні відключення світла

Ще у трьох областях України запровадили аварійні відключення світла

Ще у трьох областях України запровадили аварійні відключення світла
Фото: pexels

Внаслідок російської атаки енергосистема не може повністю покривати споживання електроенергії

“Укренерго” застосувала графіки аварійних відключень вже у шести областях України. Таке рішення прийняли після чергової російської атаки — під час масованого обстрілу у ніч на 29 березня окупанти пошкодили теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах країни. Про запровадження графіків аварійних відключень повідомила пресслужба “Укренерго“ у п’ятницю, 29 березня.

Світло вимикатимуть у періоди максимального споживання

Вдень 29 березня в “Укренерго” повідомили, що у трьох областях України, а саме в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській, — запровадили графіки аварійних відключень електроенергії. Світло вимикають у період вечірнього максимуму користування електрикою. Згодом до списку додали ще три області — Донецьку, Сумську та Полтавську.

“Основна причина відключень — відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни, як наслідок нічної масованої російської атаки на українські електростанції”, — повідомили в “Укренерго”. Також у компанії заявили, що графіки погодинних відключень продовжуватимуть діяти на Харківщині та у Кривому Розі.

Нагадаємо, у ніч на 29 березня росіяни атакували Україну ракетами та безпілотниками. Внаслідок обстрілу пошкоджені теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. На Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині — графіки погодинних відключень.

Оновлено — 30 березня графіки аварійного відключення світла скасували в шести областях.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності