• Головна
  • Війна
  • Вночі росіяни масштабно атакували Україну ракетами та безпілотниками

Вночі росіяни масштабно атакували Україну ракетами та безпілотниками

Наслідки обстрілу Черкащини. Фото: ДСНС

На Львівщині вночі працювала ППО

У ніч на п’ятницю, 29 березня, росіяни атакували Україну ракетами та безпілотниками. Вибухи, зокрема, лунали на Дніпропетровщині, Хмельниччині, Черкащині та Івано-Франківщині. Загалом під удар потрапили 10 регіонів України. На Львівщині близько 3:00 працювала ППО.

Відомо, що вночі росіяни запустили по Україні ударні безпілотники “Shahed” одразу із кількох напрямків. Пізніше окупанти атакували регіони крилатими ракетами, гіперзвуковими ракетами “Кинджал”, керованими авіаційними ракетами Х-59 тощо. Загалом ракетно-дронова атака тривала близько дев’яти годин.

Під час ракетного обстрілу України Польща підіймала в небо військову авіацію. Моніторингова група monitor пише, що дві ракети X-101 порушили повітряний простір Молдови. Офіційної інформації щодо цього наразі немає.

Ліквідовували наслідки атаки 150 рятувальників та 35 спеціалізованих автомобілів ДСНС. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зазначив, що внаслідок обстрілів зруйновано близько 10 приватних будинків, ще десятки зазнали пошкоджень. До медиків звернулися шестеро людей, серед них — дитина.

Наслідки російської атаки

В Укренерго повідомили, що вночі росіяни вкотре вдарили по енергетичних обʼєктах. Внаслідок обстрілу пошкоджені теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. На Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині — графіки погодинних відключень.

Відомо, що окупанти атакували три теплоелектростанції ДТЕК, обладнання зазнало серйозних пошкоджень. Після закінчення атаки енергетики почали ліквідацію наслідків обстрілу. За попередньою інформацією, поранено енергетика.

У Запорізькій області внаслідок падіння уламків БПЛА травмувався 67-річний чоловік. Керівник ОВА Іван Федоров повідомив, що уламки безпілотника впали у Пологівському районі.

На Миколаївщині Сили ППО вночі знищили п’ять ударних БПЛА “Shahed”.

У Чернівецькій області вночі також працювала ППО. Очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк повідомив, що на місця падіння уламків виїхали усі необхідні служби. Попередньо, без жертв.

На Івано-Франківщині окупанти атакували об'єкт критичної інфраструктури. Вранці над областю працювали Сили ППО, повідомила керівниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. Постраждалих внаслідок атаки немає.

Обстріл Дніпропетровщини

Вночі українська ППО знищила над Дніпропетровською областю 10 безпілотників “Shahed” — у Павлоградському, Криворізькому, Дніпровському, Кам'янському районах. Над Дніпром ЗСУ збили чотири ракети.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що внаслідок атаки у Дніпровському, Криворізькому та Кам'янському районах пошкоджені кілька енергетичних об’єктів. На одному з них постраждала одна людина. У Кам'янському районі росіяни влучили у дачний кооператив. Відомо про п’ятьох поранених, серед них — п'ятирічна дитина. Зруйновані три будинки, ще чотири – пошкоджені. Пізніше у Дніпропетровській ОВА уточнили, що Сили ППО знищили над областю 24 цілі — по 12 ракет та безпілотників.

Атака Вінниччини

Вночі росіяни атакували Вінниччину дронами. У селі Северинівка Жмеринського району безпілотник впав поблизу житлового будинку та здетонував.

Внаслідок вибуху пошкоджений будинок та гараж, пожежі вдалося запобігти. У ДСНС повідомили, що без електропостачання у селі залишаються 17 будинків. Постраждалих немає.

Влучання в об’єкт енергоінфраструктури на Черкащині

За попередньою інформацією, ППО знищили над Черкаською областю шість БПЛА. Внаслідок падіння уламків зруйноване нежитлове приміщення, у приватному будинку повибивало вікна. На Уманщині ЗСУ збили крилату ракету.

Керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що на території області є ракетні влучання по об'єкту енергоінфраструктури. Усі служби працюють на місцях, роботи з ліквідації наслідків атаки тривають. Травмованих внаслідок російського обстрілу немає.

Наслідки обстрілу на Київщині

У Київській області працювали сили ППО, є збиті цілі. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає. Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що в одній з територіальних громад внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватних будинки. Постраждалих немає.

Інформація доповнюється…

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності