• Головна
  • Війна
  • Росія спрямовує на цивільні об’єкти України 97% своїх бомб, ракет і дронів

Росія спрямовує на цивільні об’єкти України 97% своїх бомб, ракет і дронів

аслідки російського ракетного обстрілу Дніпра вдень 14 січня 2023 року.

Загальна вибухова потужність російських комбінованих ударів становить понад дев'ять кілотонн

У 2024 році у 97% випадків випущені Росією безпілотники, ракети та керовані авіабомби були спрямовані на цивільні українські об'єкти, і лише 3% - на військові, заявив міністр оборони України Рустем Умєров. Про це 29 березня написало Дзеркало тижня.

"Управління верховного комісара ООН з прав людини повідомляє, що 712 з 1 804 жертв серед цивільного населення, підтверджених ООН за останні три місяці, спричинили ракетні атаки та атаки баражувальними боєприпасами", — додам міністр. 

Під час виступу під час засідання Ради Україна-НАТО Рустем Умєров підсумував, що загальна вибухова потужність цих комбінованих ударів становить понад дев'ять кілотонн. Відтак він звернувся до партнерів з закликом відправити Україні більше систем ППО, аби захистити не лише громадян нашої держави, але й країни альянсу. 

Російський обстріл 29 березня

Нагадаємо, у ніч на 29 березня У ніч на п’ятницю, 29 березня, росіяни атакували Україну ракетами та безпілотниками. Вибухи, зокрема, лунали на Дніпропетровщині, Хмельниччині, Черкащині та Івано-Франківщині. Загалом під удар потрапили 10 регіонів України. На Львівщині близько 3:00 працювала ППО.

Відомо, що вночі росіяни запустили по Україні ударні безпілотники “Shahed” одразу із кількох напрямків. Пізніше окупанти атакували регіони крилатими ракетами, гіперзвуковими ракетами “Кинджал”, керованими авіаційними ракетами Х-59 тощо. Загалом ракетно-дронова атака тривала близько дев’яти годин.

Ліквідовували наслідки атаки 150 рятувальників та 35 спеціалізованих автомобілів ДСНС. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зазначив, що внаслідок обстрілів зруйновано близько 10 приватних будинків, ще десятки зазнали пошкоджень. До медиків звернулися шестеро людей, серед них — дитина.

Наслідки російської атаки

В Укренерго повідомили, що вночі росіяни вкотре вдарили по енергетичних обʼєктах. Внаслідок обстрілу пошкоджені теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. На Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині — графіки погодинних відключень.

Відомо, що окупанти атакували три теплоелектростанції ДТЕК, обладнання зазнало серйозних пошкоджень. Після закінчення атаки енергетики почали ліквідацію наслідків обстрілу. За попередньою інформацією, поранено енергетика.

У Запорізькій області внаслідок падіння уламків БПЛА травмувався 67-річний чоловік. Керівник ОВА Іван Федоров повідомив, що уламки безпілотника впали у Пологівському районі.

На Миколаївщині Сили ППО вночі знищили п’ять ударних БПЛА “Shahed”.

У Чернівецькій області вночі також працювала ППО. Очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк повідомив, що на місця падіння уламків виїхали усі необхідні служби. Попередньо, без жертв.

На Івано-Франківщині окупанти атакували об'єкт критичної інфраструктури. Вранці над областю працювали Сили ППО, повідомила керівниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. Постраждалих внаслідок атаки немає.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності