Російський обстріл на Львівщині: що відомо

Інформації про влучання на Львівщині наразі немає

В області працювала ППО

Росіяни здійснили масований ракетний обстріл в ніч на п’ятницю, 29 березня. Вибухи, зокрема, лунали у Львівській області. Керівник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що під час атаки працювали сили ППО.

Повітряну тривогу на Львівщині 29 березня оголосили близько 2:12 ночі. Тоді росіяни атакували регіон ударними безпілотниками типу “Shahed”. У Львівській ОВА повідомляли про особливу небезпеку у Стрию та Стрийському районі. Близько 2:51 в області працювала ППО. Загалом на Стрийщину летіло кілька груп БПЛА.

Близько 4:58 росіяни атакували Львівщину гіперзвуковими ракетами “Кинджал” — вони також летіли на Стрийщину.

Львівщину атакували 11 безпілотників та 2 «Кинджали»

Станом на 9:30 стало відомо, що Львівщину атакували 11 ворожих безпілотників та дві ракети типу «Кинджал». Цю інформацію повідомив очільник ЛОВА Максим Козицький.

“Усі 11 безпілотників воїни ПвК «Захід» знищили. Ракети, на жаль, збити не вдалося. Уламки ворожої зброї пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури у нашій області. На щастя, обійшлося без загиблих та травмованих”, — повідомив Козицький.

Що відомо про ракетно-дронову атаку 29 березня

Крім Львівщини, вибухи вночі також лунали й в інших регіонах України. Росіяни вкотре вдарили по енергетичних обʼєктах. Внаслідок обстрілу пошкоджені теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах.

Відомо, що окупанти атакували три теплоелектростанції ДТЕК, обладнання зазнало серйозних пошкоджень. Після закінчення атаки енергетики почали ліквідацію наслідків обстрілу. За попередньою інформацією, поранено енергетика.

Вночі над Україною Сили ППО знищили 84 з 99 повітряних цілей. Зокрема, окупанти атакували регіони 60 безпілотниками “Shahed”, 21 крилатою ракетою Х-101/Х-555 та дев’ятьма керованими авіаційними ракетами Х-59. Українська ППО збила 58 БПЛА “Shahed” та 26 ракет.

До слова, росіяни атакують Стрийщину не вперше. 22 березня окупанти влучили в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Стрийському районі. Тоді внаслідок влучання безпілотника виникла пожежа. 24 березня росіяни повторно вдарили по Стрийщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності