Атака на газове сховище на Львівщині не вплине на безпечність зберігання газу в Україні

Атака на газове сховище на Львівщині не вплине на безпечність зберігання газу в країні

Впродовж літа 2024 року Україна планує імпортувати близько 4 млрд кубометрів газу

Генеральний директор оператора газосховищ ПАТ "Укртрансгаз" Роман Малютін заявив, що аварія внаслідок російського обстрілу на одному з ПСГ на Львівщині ніяк не вплине на безпечність зберігання газу в Україні. За його словами, компанія має всі ресурси, щоб мінімізувати наслідки аварій, якщо такі повторяться, повідомили журналісти Bloomberg News у середу, 27 березня.

"Укртрансгаз" вжив заходи, які дозволять пом’якшити наслідки атак

Роман Малютін розповів, що обладнання, яке пошкодилося внаслідок ворожого обстрілу у неділю, 24 березня, необхідне лише для забезпечення пікових відборів газу, які почнуться з січня наступного року. Відтак наразі ПАТ "Укртрансгаз" має вдосталь часу для ремонту на сховищі.

Також за словами гендиректора, російські атаки не вплинуть на безпечність зберігання газу в Україні. Він запевняє, що ПАТ "Укртрансгаз" передбачило заходи, які допоможуть зменшити наслідки атак, якщо такі повторяться. Зокрема, газ у різних сховищах не підв’язують до конкретних клієнтів, а натомість розглядають усі свої об’єкти як єдине сховище.

З початку повномасштабного вторгнення Росії трейдери почали обережніше приймати рішення з приводу зберігання газу в Україні. "Недільна атака посилить цю обережність. Водночас у нас достатньо резервних потужностей, і ми готові реагувати", — заявив Роман Малютін. Тож, попри атаки, за літо 2024 року Україна планує імпортувати близько 4 млрд кубометрів газу, що на 1,5 млрд більше, ніж імпортували минулоріч.

Нагадаємо, 24 березня внаслідок російської атаки відбулася аварія на одному з українських ПСГ, розташованого на Львівщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності