• Головна
  • Енергетика
  • ДТЕК Енерго планує продовжити розконсервацію блоків ТЕС: для чого це робитимуть

ДТЕК Енерго планує продовжити розконсервацію блоків ТЕС: для чого це робитимуть

ДТЕК Енерго планує продовжити розконсервацію блоків ТЕС: для чого це робитимуть

Ці блоки простоювали з технічних причин

ДТЕК Енерго розконсервував один блок та планує розконсерувати у цьому році наступний блок на одній із своїх станцій. Це зроблять для збільшення доступної потужності генерації на понад 500 МВт.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ільдар Салєєв, пише «Енергореформа».

«Наприкінці минулого-початку цього року ми розконсервували один блок, чого не робили тривалий час і, якби не війна, мабуть, і надалі не робили б. Це дозволило додатковий блок впродовж зими привести в енергосистему. І на цей рік плани розконсервувати ще один блок», – сказав Салєєв в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, ці блоки простоювали з технічних причин, тому були здійснені й надалі здійснюються заходи з реконструкції. Водночас це також вплинуло на зростання вартості планових ремонтних робіт ТЕС з 2,2 млрд грн у минулому році до 3,5 млрд грн у поточному році.

«Це також додаткові кошти, бо, якщо порівнювати з минулим періодом, ми не робили реконструкції і розконсервації», – зазначив генеральний директор ДТЕК Енерго.

Він пояснив, що розконсервація зазначених блоків – це плюс понад 500 МВт в енергосистему.

До слова, цьогорічна ремонтна кампанія зросла у вартості у 1,5 рази за рахунок необхідності більш глибинних ремонтів ТЕС після їхньої посиленої роботи в ОЗП 2022/2023, а також через інфляцію, що додала до кошторису 25-30%.

Енергетики

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності