• Головна
  • Війна
  • Росіяни атакували об’єкти енергетики у семи областях України

Росіяни атакували об’єкти енергетики у семи областях України

Росіяни атакували об’єкти енергетики у семи областях України

Пошкоджень зазнали об’єкти на Запоріжжі, Полтавщині та Кіровоградщині

У ніч на середу, 8 травня, росіяни вкотре атакували Україну ракетами. Цілями окупантів були об’єкти енергетики семи областей. Пошкоджень зазнали об’єкти генерації та передачі електроенергії на Полтавщині, Кіровоградщині та Запоріжжі, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Під час чергового масованого обстрілу росіяни запустили по Україні крилаті та балістичні ракети, а також безпілотники. Протягом ночі вибухи було чутно у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій та Київській областях. Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що цілями ворога під час атаки знову були об’єкти енергетики України. Він також нагадав, що в таких умовах українці мають ощадливо використовувати електроенергію.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Росія випустила по інфраструктурі понад 50 ракет і більш як 20 “шахедів”. “Масований ракетний удар нациста Путіна в День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні… Весь світ має чітко розуміти, хто є хто. Весь світ не має права дати ще один шанс нацизму”, — написав Зеленський..

Наслідки обстрілів в областях

На Львівщині та на Київщині вибухи лунали внаслідок роботи ППО. В обох областях повітряні цілі вдалося знищити. На Київщині, у Броварах, уламки ворожої ракети спричинили пожежу на об’єкті цивільної інфраструктури. Через пожежу постраждали двоє людей — 62-річна жінка та 34-річний чоловік. Їх обох госпіталізували, повідомив Міський голова Броварів Ігор Сапожко.

Пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури зафіксували на Полтавщині та на Запоріжжі. У Полтавській області пожежа на об’єкті виникла внаслідок атаки російського дрона. “Попри вдалу роботу наших оборонців, на жаль, маємо влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі. Після удару ворожого БпЛА виникла пожежа. За попередньою інформацією обійшлося без постраждалих”, — повідомив очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін. На Запоріжжі окупанти спричинили руйнування на обʼєктах критичної та цивільної інфраструктури. Люди внаслідок атаки не постраждали.

Також під час ракетної атаки постраждав обʼєкт критичної інфраструктури в Олександрійському районі Кіровоградської області. “Руйнувань попередньо зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів. Травмовано дитину 8-ми років. Всі відповідні служби працюють на місці”, — додав голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Згодом у ДТЕК повідомили, що під час масованої атаки вороги вразили три теплоелектростанції компанії. “Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки“, — додали у пресслужбі.

Нагадаємо, у середу, 8 травня, російські ракети увійшли в повітряний простір Львівщини, зокрема їх фіксували у Стрийському та Червоноградському районах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності