У Львові вшанували памʼять загиблих у Другій світовій війні

У Львові вшанували памʼять загиблих у Другій світовій війні

Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій

У середу, 8 травня, у Львові вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Керівник Львівської ОВА Максим Козицький та мер міста Андрій Садовий поклали квіти до памʼятного хреста на місці концентраційного табору для військовополонених “Шталаг-328”. Про це повідомили на сторінці Львівської ОВА у Facebook.

День памʼяті відзначається вперше

За словами керівника ЛОВА, в Україні вперше відзначають 8 травня День памʼяті та перемоги над нацизмом. “8 травня – нагадування, що Друга світова – результат домовленостей двох тоталітарних режимів: нацистського у Німеччині й комуністичного – в СРСР. А ще – це нагадування про надто тривалу мовчазну відмову найпотужніших держав світу чинити спротив агресорам. Наслідок – геноцид українського, єврейського, кримськотатарського народів. Мільйони невинних жертв” — зазначив Максим Козицький.

До слова, концтабір “Шталаг-328” — це табір для військовополонених, який створили німці у 1941 році. Проіснував він до 1944 року. Табір був розташований на Львівській цитаделі. Вся верхівка пагорба, була обнесена колючим дротом в чотири ряди, між якими стояли вартові. На території, крім семи цегляних фортів, були розташовані ще 14 менших приміщень, обнесені колючим дротом у два ряди. Усередині території були обгороджені колючим дротом ділянки 100×200 м², в яких військовополонених утримували просто неба. За час роботи концтабору у ньому загинули близько 140 тисяч військовополонених.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності