ЛМР відсудила майже 1,3 млн грн в орендаря землі в Білогорщі

Ділянка в Білогорщі.

Господарський суд вирішив розтермінувати підприємцям виплату боргів

У промисловій зоні “Сигнівка”, що на околиці Львова, підприємці кілька років незаконно користувалися комунальною землею, заборгувавши міській скарбниці більш ніж 1,2 млн грн. Суд постановив виплатити місту несплачену орендну плату, повідомила 8 травня сторінка “Львів. Містобудування”.

За інформацією департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад ЛМР, ТОВ “Швидкий світ” впродовж кількох років користувалося трьома ділянками комунальної землі без дозвільних документів та не сплачувало за неї орендну плату. Це з’ясували торік під час обстеження комунальної землі.

На вулиці Терновій, 4а та 4б це підприємство використовувало ділянки для обслуговування автостоянки великогабаритних транспортних засобів та нежитлових будівель. А на вулиці Конюшинній, 4 – для обслуговування нежитлових будівель та споруд. Як наслідок, підприємство заборгувало Львівській громаді кругленьку суму.

Юристи департаменту звернулися в суд – і в першій справі (щодо ділянок на Терновій) в ТОВ “Швидкий світ” погодилися добровільно заплатити борг за оренду землі за 2020-2023 роки в сумі понад 78 тисяч гривень. Що ж до незаконного користування ділянкою на вулиці Конюшинній, то підприємці визнали справедливість позовних вимог, але попросили у суді розтермінувати виплату, яка, за їхніми словами, може вплинути на виробничий процес. Суддя Господарського суду Степан Коссак пішов підприємцям назустріч: 1,2 млн грн ТОВ “Швидкий світ” має виплатити місту за 12 місяців, починаючи з травня 2024 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності