У Львові гаражний кооператив заплатить 560 тис. грн боргу за землю

Гаражний кооператив "Конвеєр"

Останні три роки за використання комунальної землі не сплачували орендної плати

У Львові гаражний кооператив «Конвеєр» програв суд і заплатить місту 560 тисяч гривень заборгованої орендної плати за землю. Про це 26 березня повідомила сторінка Львівської міськради “Львів. Містобудування”.

За оренду землі не платили три роки

Гаражний кооператив користувався трьома земельними ділянками площею 3,1 га та 1,2 га на вул. Шевченка, 367. На ділянках розміщені гаражі, а право власності на них зареєстроване на фізичних осіб на підставі довідок, виданих тим самим кооперативом «Конвеєр».

Останні три роки «Конвеєр» користувався комунальною землею, але орендної плати не платив, сплачуючи лише земельний податок. Свої дії керівництво кооперативу пояснювало тим, що ухвалою ЛМР народних депутатів від 12 червня 1997 року ділянку йому дали не в оренду, а в постійне землекористування.

Позиція міськради перемогла

Натомість юристи міської ради наполягали на тому, що ділянку в постійне землекористування кооперативу видали лише на 10 років, які уже минули. І що постійне землекористування за відповідачем не зареєстроване. Врешті суд став на бік міськради і зобов’язав гаражний кооператив сплатити у бюджет міста понад пів мільйона гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності