У Львові облаштують окремі паркінги для орендованих електросамокатів

У Львові облаштують спеціальні паркінги для електросамокатів

Найбільшу кількість стоянок передбачили у центрі міста, а у спальних районах Львова облаштують від 1 до 7 точок паркування

Депутати Львівської міської ради розглянуть проєкт ухвали, щодо облаштування спеціальних місць вивантаження та паркування електросамокатів у місті. Відповідний документ оприлюднили 21 березня на офіційному порталі міської ради Львова.

У документі зазначили, що станом на сьогодні у Львові лише дві компанії надають послуги з прокату електросамокатів, зокрема ТзОВ "Болт оперейшнз Україна" та ТзОВ "Е-Вінгс", і жодна з них не укладала договір на оренду ділянок для їх паркування. Саме тому Львівська міськрада хоче зобов’язати прокатні сервіси організувати місця вивантаження електросамокатів та сплачувати за них оренду у бюджет міста. У мерії пропонують підписати відповідні догори на один рік.

“У цьому договорі буде регламентовано, що з певного періоду сплачується оренда за елементи, якими користуються. Після цього обладнають спеціальні місця, а районна адміністрація повинна нанести відповідну розмітку. Затверджують перелік конкретних місць, з яких люди зможуть забирати та залишати самокати”, — пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури міськради Олег Забарило, під час засідання комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР.

Де можна припаркувати електросамокат у Львові

Для реалізації цієї ухвали провели облік електросамокатів та визначили точну кількість місць, яка необхідна для їх розміщення. Загалом передбачили 80 точок. Найбільша кількість стоянок буде у центральній частині міста — 65. У Залізничному районі облаштують 4 точки, у Личаківському — 7, у Франківському — 2, а у Шевченківському буде лише 1 парковка для самокатів.

Контролювати порушення паркування електросамокатів будуть працівники муніципальної варти та інспектори з паркування. Наразі в ухвалі не прописано чи будуть штрафи за порушення розміщення транспорту.

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Болт оперейшнз Україна" створено у Києві три роки тому, а його власником є естонець Віллінг Мартін. ТзОВ "Е-Вінгс" створили у селі Великі Грибовичі, чотири роки тому, фірма займається прокатом товарів для спорту та відпочинку. Власниками компанії є Олег Кушла, Юрій Дземінський, Олег Білий та Роман Мотрук.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності