ВПО можуть отримати знижку на оренду житла на Львівщині: як отримати

Як отримати знижку на оренду житла для ВПО

Йдеться про отримання повернення частини грошей, сплачених за договором оренди житла

На Львівщині люди зі статусом ВПО мають змогу отримати податкову знижку за плату за оренду житла повідомили у Львівській ОВА у четвер, 21 березня. Документи на податкову знижку за видатками 2023 року можна подати до 31 грудня 2024 року включно.

Знижку можна оформити людям зі статусом ВПО за умови, що платник та/або члени його сім’ї першого ступеня споріднення не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України або не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання. 

“Розмір такої знижки не може перевищувати, у розрахунку на календарний рік, 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року або 201 тис. гривень,” — зазначають у Львівській ОВА

Щоб отримати податкову знижку, внутрішньо переміщена особа повинна подати певний перелік документів до органу контролю, в якому вона перебуває на обліку. Йдеться про такі документи, як:

  • декларацію про майновий стан і доходи громадян; 
  • копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • копію договору оренди житла;
  • копії платіжних та розрахункових документів, що підтверджують факт сплати (крім електронних розрахункових документів);
  • заяву, в якій зазначені відомості щодо відсутності умов, які не дають право на отримання податкової знижки згідно з нормами законодавства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності