На Львівщині створюють реєстр місць тимчасового проживання для ВПО

Фото: ЛОВА

Зареєстровані місця отримуватимуть компенсацію за комунальні послуги

До державного реєстру включили 63 місця тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на Львівщині. Загалом, на Львівщині існує 130 таких місць. Про це йшлося у середу, 25 жовтня, на засіданні Координаційного центру при Львівській ОВА.

Як зазначили під час засідання, місцям, які увійшли до реєстру, компенсуватимуть витрати на комунальні послуги. Також місця тимчасового проживання зможуть отримувати допомогу від міжнародних партнерів. Наразі 63 МТП із 130 вже внесені до реєстру, проте список до 31 жовтня оновлять.

Для того, щоб увійти до державного реєстру місця проживання повинні відповідати стандартам, які викладені в урядовій постанові № 930. Зокрема, у МТП має бути електропостачання, опалення, вентиляція, водопостачання та водовідведення. Температура в приміщеннях повинна підтримуватись у межах 18-25°C.

Приміщення місць тимчасового проживання мають поділятись на місця загального користування та приміщення, у яких облаштовані ліжко-місця. При цьому, в одній кімнаті не може бути більше чотирьох ліжко-місць.

Важливо, що МТП мають бути доступними для осіб з інвалідністю та маломобільних людей. Вони мають бути обладнані щонайменше одним душем чи ванною та туалетом, пристосованими для людей з інвалідністю. Крім цього у місцях тимчасового проживання має бути побутове майно та приладдя — пральні та сушильні машини, ліжко, меблі для зберігання особистих речей, постільні речі, кухонні прилади, інвентар та холодильники.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності