Мешканці Львівщини отримали понад 5 млн грн компенсації за розміщення ВПО

ВПО

Минулого місяця в області у приватному житловому секторі розмістили 11 тис. переселенців

На Львівщині власникам житла, які прийняли переселенців, у червні виплатили понад 5 млн грн компенсацій.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Зазначається, що у приватному житловому секторі Львівщини минулого місяця розмістили 11 тис. 516 внутрішньо переміщених осіб. У травні у приватному житловому секторі розмістили 12 053 внутрішньо переміщених осіб. Загальний обсяг компенсації мешканцям, які безоплатно розміщували внутрішньо переміщених осіб у травні становив понад 5,4 млн грн.

Також власникам житла, які прийняли внутрішньо переміщених осіб, для отримання компенсації просять надавати до органів місцевого самоврядування правильно заповненні документи. Це скоротить час необхідний для отримання зазначеної компенсації.

Додамо, власники житла можуть подати заявку на компенсацію за прихисток переселенців дистанційно. Власники нерухомості можуть надати тимчасове житло ВПО у межах програми «Прихисток», навіть перебуваючи за кордоном. А також отримати компенсацію за безоплатне розміщення таких осіб у своїх житлових приміщеннях.

Зазначена компенсація виплачується у розмірі 450 гривень на місяць за розміщення однієї ВПО у теплий період року та 900 гривень – під час опалювального сезону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності