• Головна
  • Економіка
  • Зеленський підписав закон про реструктуризацію споживчих кредитів для ВПО під час воєнного стану

Зеленський підписав закон про реструктуризацію споживчих кредитів для ВПО під час воєнного стану

Зеленський підписав закон про реструктуризацію споживчих кредитів для ВПО під час воєнного стану
Фото: Freepik

Також зміняться особливості нарахування процентів за споживчими кредитами під час воєнного стану

У суботу, 1 червня, президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкти №9051 та №9052 щодо запровадження обов'язкової реструктуризації споживчих кредитів для людей з територій, охоплених війною під час воєнного стану та 30 днів після нього.

Про це перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив у Telegram.

Зокрема, законопроєкт №9051 пропонує на період воєнного стану і протягом 30 днів після нього передбачити обов’язкову реструктуризацію споживчих кредитів для громадян, що перебувають на обліку як внутрішньо переміщені особи, постійно проживають або виїхали з території, на якій ведуться (велися) бойові дії, або ТОТ та не мати простроченої заборгованості станом на 23 лютого 2022 року.

Водночас законопроєкт №9052 передбачає зміни до пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України щодо особливостей нарахування процентів за споживчими кредитами під час воєнного стану.

Нагадаємо, третина потужностей «зеленої» енергетики в Україні побудовані за кредитні кошти. Через недоотримання доходів, пошкодження та втрату потужностей деякі компанії не здатні обслуговувати свої борги. Відтак половина кредитів на «зелену» енергетику стали непрацюючими.

Економіка

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності