Менше половини львів’ян ставляться до ВПО доброзичливо

Фото: Getty Images

Третина опитаних мають нейтральне ставлення, ще 17% — недоброзичливе

Лише 40% мешканців Львівської громади мають позитивне ставлення до внутрішньо переміщених осіб (33% ставляться до ВПО скоріш доброзичливо, 7% — дуже доброзичливе). Третина опитаних львів’ян ставляться до ВПО нейтрально, ще 17% мають до них не доброзичливе або скоріш не доброзичливе ставлення. Такими є результати соціологічного дослідження, яке презентувала громадська мережа ОПОРА.

За даними дослідження, більш ніж половина опитаних не стикались з непристойною або провокаційною поведінкою ВПО. Про це в опитуванні повідомили 55% львів’ян. Натомість 40% респондентів стверджують, що спостерігали з боку внутрішньо переміщених осіб таку поведінку. До того ж чим молодшими були опитані, тим частіше вони стикались з подібними проявами.

Близько половини (40%) учасників дослідження впевнені, що ВПО мають право голосувати на місцевих виборах та обирати міського голову і депутатів. Впродовж 2023 року 66% опитаних особисто комунікували з внутрішньо переміщеними особами. Частіше комунікували з ними чоловіки віком від 30 років.

Опитування відбувалось упродовж вересня серед мешканців Львівської громади. Методом інтерв’ю “обличчя до обличчя“ опитували людей віком від 18 років. Загалом опитали 400 респондентів, серед яких 37 внутрішньо переміщених осіб. Вибірка є репрезентативною за статтю та віком опитаних. Похибка репрезентативності — +/- 3,46% для значень близьких до 50%.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності