• Головна
  • Новини Львова
  • Кожен п’ятий львів’янин зіткнувся із загибеллю чи пораненням близьких людей внаслідок війни

Кожен п’ятий львів’янин зіткнувся із загибеллю чи пораненням близьких людей внаслідок війни

презентація дослідження мережі ОПОРА

Третина львів’ян втратили роботу, доходи чи бізнес

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну 81% мешканців Львівської громади зазнали психологічних та матеріальних втрат. Про втрату роботи, доходу чи бізнесу повідомили 31 відсоток опитаних. Крім цього, кожен п’ятий мешканець громади пережив загибель або поранення близьких друзів чи родичів на війні, йдеться у соціологічному дослідженні Громадянської мережі ОПОРА.

Більш ніж половина опитаних (62%) відзначили, що у них погіршився психоемоційний стан, вони пережили стрес та депресію. Втратили майно із лютого 2022 року — 6%. 60% опитаних відзначили, що матеріальне становище їхньої родини знизилось. Натомість покращення відчули лише 6% львів’ян.

Крім цього, респонденти відчули погіршення економічної ситуації у Львівській громаді. 64% опитаних вважають, що в територіальній громаді радше погіршилась економічна ситуація. Покращення відзначили чотири відсотки мешканців громади.

Опитування відбувалось упродовж вересня серед мешканців Львівської громади. Методом інтерв’ю “обличчя до обличчя“ опитували людей віком від 18 років. Загалом опитали 400 респондентів, серед яких 37 внутрішньо переміщених осіб. Вибірка є репрезентативною за статтю та віком опитаних. Похибка репрезентативності — +/- 3,46% для значень близьких до 50%.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності