Половина львів’ян не схвалює діяльності міського голови Андрія Садового

Половина львів’ян не схвалює діяльності міського голови Андрія Садового

При цьому майже дві третини опитаних задоволені життям у Львові

Половина мешканців Львівської громади не схвалюють роботу місцевої влади. Діяльність міського голови не схвалюють 50% опитаних, а роботу Львівської міської ради — 48%. Про це йдеться у соціологічному дослідженні, проведеному на замовлення громадської мережі ОПОРА.

Серед опитаних респондентів 20% зовсім не схвалюють роботу Садового, радше не схвалюють — 30%, швидше схвалюють — 26%, а цілком схвалюють лише 5% опитаних. Також помітно, що чим старшими є респонденти, тим схвальніше вони відгукуються про діяльність міського голови.

При цьому 63% респондентів задоволені життям у Львівській громаді (53% скоріше задоволені, 9% — цілком задоволені). Лише один відсоток опитаних відповів, що зовсім не задоволений життям у Львові, ще 10% — скоріше не задоволений.

Львів’яни найбільш задоволені якістю та доступністю освіти у громаді, середня оцінка 3,7 з 5 можливих. Також мешканців Львівської громади влаштовує стан доріг, якість житлово-комунальних послуг, екологічна ситуація, медичне забезпечення, соціальний захист, залучення інвестицій та сприяння малому і середньому бізнесу. Місцеві мешканці найбільш не задоволені використанням бомбосховищ та укриттів у громаді. До того ж недостатньою вони вважають прозорість роботи органів місцевого самоврядування та доступність послуг для людей з інвалідністю.

Згідно з результатами дослідження, львів’яни вважають, що в першу чергу гроші міського бюджету мають йти на безпекові питання. З них 86% опитаних вважають за потрібне скерувати гроші на військові цілі, ще майже третина людей спрямували б гроші на облаштування бомбосховищ, укриттів, пунктів незламності та на закупівлю генераторів. Найменш актуальним вважають доброустрій міста, лише 5% спрямували б на це гроші.

Опитування відбувалось упродовж вересня серед мешканців Львівської громади. Методом інтерв’ю “обличчя до обличчя“ опитували людей віком від 18 років. Загалом опитали 400 респондентів, серед яких 37 внутрішньо переміщених осіб. Вибірка є репрезентативною за статтю та віком опитаних. Похибка репрезентативності — +/- 3,46% для значень близьких до 50%.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності