• Головна
  • Світ
  • Закордонні ЗМІ про розпад Росії та опитування українських ветеранів: огляд подій у світі

Закордонні ЗМІ про розпад Росії та опитування українських ветеранів: огляд подій у світі

Закордонні ЗМІ про розпад Росії та опитування українських ветеранів: огляд подій у світі

Майже три чверті (72%) українських ветеранів побоюються, що держава забуде про них після війни.

LVIV.MEDIA оглядає події у світі та Україні, які трапилися минулої доби.

ЗМІ про Росію

За повідомленням від The Hill “Джеймстаунський фонд” принципово наполягає на потребі розпаду Росії.

Водночас Washington Post зазначає, що Центр “Дипломатія майбутнього” та Фонд Карнегі висловлюють побоювання щодо шляхів розпаду Росії через непередбачуваність процесів, зокрема для її сусідів.

Результати опитування серед українських ветеранів

Майже три чверті (72%) українських ветеранів побоюються, що держава забуде про них після війни. Це дані соцопитування компанії “Gradus Research”.

Понад 55% ветеранів бояться, що не зможуть знайти роботу, а 49% – що не зможуть пристосуватися до мирного життя.

Водночас Financial Times пише, що “число українських чоловіків, яких затримали при спробі виїхати за кордон, еквівалентне п'яти бригадам Збройних Сил України”.

Законопроєкт про декриміналізацію порнографії

До Верховної Ради внесли законопроєкт про декриміналізацію виготовлення, збуту та розповсюдження порнографії. Автор — депутат Максим Бужанський.

США і допомога Україні

Спікер Палати представників США, республіканець Кевін Маккарті заявив, що Республіканська партія вже не погодить допомогу Україні у наступному фіскальному році.

Німеччина і військова підтримка України

Уряд Німеччини запланував щорічну військову підтримку України у 5 млрд євро до 2027 року. Про це сказав міністр фінансів ФРН Лінднер.

Процес проти Трампа

11 топових республіканських суддів підписали спільний лист на підтримку прискореного судового процесу проти Трампа у справі про “6 січня”. “На карту поставлено не менше, ніж американська демократія, яка розпочалась із заснування нашої країни майже двісті п'ятдесят років тому”, - йдеться у листі.

Трамп намагається домогтися затягування процесу на якомога більший термін. Зокрема, його команда хоче перенести справу до Західної Вірджинії, посилаючись на те, що у Вашингтоні, нібито, Трампа не чесно судитимуть. Тим часом вже відомо, що спецпрокурор Джек Сміт запросив розпочати процес проти Трампа 2 січня 2024 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності