• Головна
  • Україна
  • Шольц про упокорення російської агресії та “Taurus” для України: огляд подій у світі

Шольц про упокорення російської агресії та “Taurus” для України: огляд подій у світі

Шольц про упокорення російської агресії та “Taurus” для України: огляд подій у світі

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що латиноамериканські та африканські країни розглядають переговори в Саудівській Аравії як перший важливий крок щодо упокорення російської агресії.

LVIV.MEDIA оглядає події у світі та Україні, які трапилися минулої доби.

Зустріч у Калькутті

Напередодні саміту G20, який відбудеться 9 та 10 вересня в Індії, представники країн G20, які завершили у Калькутті зустріч з питань боротьби з корупцією, не змогли погодити спільну заяву через пункт по Україні.

Заява Трампа

Трамп заявив, що у нього шанси перемогти на виборах близькі до 100%. Проте антирейтинги Байдена і Трампа показують зовсім іншу картину. Так антирейтинг Трампа, демонструє що проти нього налаштовані буквально всі верстви політичного суспільства Америки. Єдині, хто досі підтримує Трампа, – це консервативне крило.

Японія перекриває Тихий океан

Японія перекриває Тихий океан від російсько-китайської загрози. Мова йде про рішення Токіо розгорнути інформаційну мережу для боротьби з кібератаками з боку Росії та Китаю – тобто завадити їм втрутитись у виборчу систему США. Японія вже перерахувала у Світовий банк ООН необхідні гроші, щоб до цієї боротьби залучити інші країни світу.

Україна звернулася до ООН

Україна звернулася до ООН через російський терор у морі, про це заявили у Мінінфраструктури.

Китай на саміті у Джидді мав таємну мету - The Guardian

The Guardian нагадала Китаю про саміт в Саудівській Аравії. “Участь Китаю у конференції в Джидді мала таємну мету”, - пише видання. Воно зазначає, що Пекін без успіху намагався використати саміт як шанс зміцнити відносини з країнами Глобального Півдня, а також виправити свій імідж в очах Заходу, який вважає КНР союзницею Росії.

Заява Шольца

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в ефірі ZDF (2-й канал Німецького телебачення) заявив, що латиноамериканські та африканські країни розглядають переговори в Саудівській Аравії як перший важливий крок щодо упокорення російської агресії.

“Taurus” для України

Київ почав рішуче вимагати від Німеччини надати Збройним Силам України крилаті ракети типу “Taurus”, щоб отримати можливість вражати позиції російських військ далеко за лінією фронту. Про це заявив Глава МЗС України. В результаті чого низка депутатів Бундестагу в ефірі того ж ZDF нагадали Шольцу Калькутту, де представники країн G20, обговорюючи питання корупції, не змогли погодити спільну заяву через пункт по Україні.

На Запорізькій АЕС пошкодили протирадіаційний бар'єр

Окупанти знову вдалися до шантажу на Запорізькій АЕС, де 11 серпня пошкодили протирадіаційний бар'єр і цілеспрямовано продовжують його руйнування. Про це заявили у Держатомрегулювання.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності