• Головна
  • Світ
  • Заяви міністра фінансів та зустріч АТЕС: огляд подій в Україні та світі

Заяви міністра фінансів та зустріч АТЕС: огляд подій в Україні та світі

Заяви міністра фінансів та зустріч АТЕС: огляд подій в Україні та світі

У США розпочалась зустріч Азійсько-тихоокеанський економічного співробітництва (АТЕС). Україна на цей форум запрошена.

LVIV.MEDIA оглядає події у світі та Україні, які трапилися минулої доби.

Заява міністра фінансів

“Корупція в Україні перейшла в інший формат, де постійні корупційні скандали знижують шанси Києва на прискорений вступ до багатьох міжнародних союзів, альянсів та організацій”, – заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Міністр фінансів також сказав, що “в Україні можуть знизити податки, але тільки після війни, бо це єдина можливість отримувати міжнародну допомогу”.

Водночас Кабінет міністрів ухвалює постанову, що внормовує питання щомісячних доплат для захисників України. Розмір доплат становитиме 30 тисяч гривень щомісяця. 50 тисяч для осіб, які здійснюють оперативне управління на відстані; 100 тисяч для осіб, які безпосередню беруть участь у бойових діях.

Характеристика України від США

У Washington Post з’явилася стаття із заголовком: “Путін давиться українським дикобразом”. У статті Сполучені Штати для всього світу описують сильний бік України – її Збройні Сили, як модель виживання і домінування в умовах соціальної кризи, і яка спирається на інструменти правового захисту.

Автор статі — відомий американський письменник Девід Ігнатіус. Засновник світової програми “Майбутнє дипломатії”.

Зустріч Азійсько-тихоокеанський економічного співробітництва

Така позитивна характеристика України з боку США дуже вчасна, адже у Сіетлі (штат Вашингтон) розпочалась зустріч Азійсько-тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

На цей форум Україна була запрошена, проте хто її представляє — досі невідомо. Офіційна інформація відсутня.

До АТЕС входять: Австралія, Бруней, В'єтнам, Гонконг, Індонезія, Канада, Корея, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Папуа-Нова Гвінея, Перу, Сінгапур, США, Таїланд, Тайвань, Філіппіни, Чилі, Японія, КНР та Росія

Цей форум показовий тим, що, не зважаючи на те, що Росію на нього не запросили, хоч вона і входить до складу АТЕС, учасники все одно обговорюють співпрацю з нею.

Росія не інформуватиме Раду Європи про введення воєнного стану

Путін вніс до Держдуми поправки, щоб не інформувати Раду Європи про введення воєнного чи надзвичайного стану.

Річниця виборів у Білорусі та санкції США

Минуло три роки з часу виборів, після яких Лукашенко проголосив себе президентом. Днями США ввели нові санкції проти режиму Лукашенка. Загалом Україна може відіграти у житті Білорусі ключову роль. Не лише завдаючи поразки російським окупантам на своїй території, але й ставлячи білоруське питання на порядок денний у спілкуванні зі своїми союзниками.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності