• Головна
  • Україна
  • Зустріч Папи Римського з українською молоддю та заява Бразилії: аналітика політичних подій у світі та їхній вплив на Україну

Зустріч Папи Римського з українською молоддю та заява Бразилії: аналітика політичних подій у світі та їхній вплив на Україну

Зустріч Папи Римського з українською молоддю та заява Бразилії: аналітика політичних подій у світі та їхній вплив на Україну

США закликають ООН чинити тиск на Росію, а Папа Римський зустрівся з українською молоддю

Український проєкт “Схеми” підтвердив, що Росія б'є по Україні українськими ракетами, які були передані Москві за борги газу наприкінці 90-х. У 1999 році Україна передала Росії вісім бомбардувальників Ту-160 і три Ту-95МС, а також 575 ракет Х-55 в обмін на погашення заборгованості за поставлений російський газ.

LVIV.MEDIA аналізує політичні події у світі, які трапилися минулої доби, та той вплив, які вони мають на Україну.

США закликають ООН чинити тиск на Росію

Сполучені Штати на обмежувальні заяви проти України з боку Папи Римського та Генсека ООН, закликали членів ООН чинити тиск на Москву, а не на Київ (заява Держсекретаря США). При цьому Блінкен роз’яснював, як Москва використовує залежні від неї групи населення, як в Україні, так і в Європі.

Цікаво відмітити, що після такого цільового інформування Блінкена, Папа Римський раптово попросив вибачення в української молоді за свою нібито неспроможність вплинути на ситуацію в Україні, а “Wall Street Journal” повідомив, що Китай змінює погляд на війну в Україні та приєднається до переговорів у Саудівській Аравії.

Зустріч Папи Римського з українською молоддю

Зустріч Папи Римського з українською молоддю відбулась в Португалії. Організаторами виступили греко-католицька та римо-католицька церкви в Україні. Безумовно ці чинники позитивні, і що головне показові в частині боротьби Китаю та Ватикану за свідомість українського суспільства, На додачу до цього слід зазначити, що Китай потрапить на проукраїнський форум в Саудівській Аравії через запрошення з боку Індії. Це важливий момент демонстрації країнам Глобального Півдня, хто їх новий лідер (The Guardian).

Бразилія не поїде до Саудівської Аравії на переговори щодо України

Бразилія заявила, що не поїде до Саудівської Аравії на переговори щодо України, і, що цікаво, демонстративно засудила запропоновану Президентом України “формулу миру”. В першу чергу це вкотре показує нам наскільки глава Ватикану Франциск маніпулює, коли, просячи вибачення в української молоді заявляв про свою неспроможність вплинути на ситуацію в Україні. В той час, як показова відмова ватикано-залежної Бразилії їхати до Саудівської Аравії, щоб підтримати Україну каже нам про зворотне.

Ще 12 країн погодились надати свої гарантії безпеки

Президент України повідомив, що ще 12 країн погодились надати свої гарантії безпеки. Серед них: Бельгія, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Норвегія, Нідерланди, Португалія, Румунія, Фінляндія, Чехія та Швеція. Більш того, у світових медіа починають вимальовуватися контури наступних цільових заходів, де після саміту в Саудівській Аравії країни Глобального Півдня і Півночі мають таки затвердити українську “формулу миру”. Так, попередньо відомо, що формат передбачає зустріч глав держав на полях самітів під головуванням Генасамблеї ООН у Нью-Йорку або G20 у Нью-Делі. Обидва заходи плануються у вересні: G20 – з 9 по 10; ГА ООН – з 18 по 19.

Висновки:

Російсько-українська війна стала поворотною точкою, яка унеможливила азійський вектор інтеграції, щонайменше, до кінця цього століття. Проте навіть ця кардинальна зміна ситуації не розв'язала питання українського вибору. Адже йдеться про значно глибші виміри й аспекти такого вибору, які не зводяться лише до питання про відносини з російським режимом. Мова йде про спекуляції на основі стереотипів масової свідомості, які продукуються з політтехнологічною метою ворожими центрами впливу – де організація зустрічі Папи Римського з українською молоддю в Португалії є тому яскравим прикладом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності