• Головна
  • Світ
  • Підпали військкоматів у Москві та звинувачення Трампу: аналітика політичних подій у світі та їх вплив на Україну

Підпали військкоматів у Москві та звинувачення Трампу: аналітика політичних подій у світі та їх вплив на Україну

Підпали військкоматів у Москві та звинувачення Трампу: аналітика політичних подій у світі та їх вплив на Україну

У Росії - хвиля підпалів військкоматів, а Дональду Трампу вже висунули звинувачення. Його звинувачують зокрема у змові задля обману США та змові проти прав американських громадян

LVIV.MEDIA аналізує політичні події у світі, які трапилися минулої доби, та той вплив, які вони мають на Україну.

Буркіна-Фасо та Малі заявили, що будь-яке військове втручання проти Нігеру буде рівносильне оголошенню війни їм. До цієї коаліції готова приєднатися і Гвінея, яка вже підтримала нову владу Нігеру.

Масові підпали військкоматів у Росії та удари по Москві

Серед росіян стає все більше противників мобілізації. Лише за минулу добу в Росії здійснили не менше 12 спроб підпалу будівель військкоматів. Чергового удару завдали також по “Москва-сіті”.

Трампу висунули федеральні звинувачення

Трампу висунули федеральні звинувачення за “6 січня”. Його звинувачують за 4 пунктами:

  • змова з метою обману США,
  • змова з метою фальсифікації показань свідків,
  • змова проти прав американських громадян,
  • перешкода та спроба перешкоджання розгляду.

Дата виклику Трампа до федерального суду – 3 серпня.

Демонтаж радянського герба з монумента “Батьківщина-мати”

Демонтували радянський герб з монументальної київської композиції “Батьківщина-мати”. Його замінять символом української держави.

Інші події у світі

  • Підтримка влади Нігеру

Буркіна-Фасо та Малі заявили, що будь-яке військове втручання проти Нігеру буде рівносильне оголошенню війни їм. Вже відомо, що до цієї коаліції готова приєднатися і Гвінея, яка вже підтримала так звану нову владу Нігеру.

  • “Вагнерівські” гелікоптери залетіли до Польщі з території Білорусі.
  • Болівія та Венесуела оголосили про подання офіційних заявок у “БРІКС”

Всі три епізоди – це ланки одного ланцюжка – врятувати повістку серпневого саміту “БРІКС”. Більш того – рятування самої організації. Оскільки порядок денний форуму в Саудівській Аравії 5-6 серпня, куди запрошені в тому числі Болівія і Венесуела, має весь необхідний потенціал, щоб перекинути “бріксовський стіл”. На додачу до цього — зростання кількості країн потягне за собою кардинальне переосмислення всього проєкту “БРІКС”, а це несе як нові можливості, так і нові ризики.

Індія та Бразилія не підтримує китайську ідею щодо перетворення “БРІКС” на глобальну антизахідну коаліцію. Цю ідею підтримує лише Росія. Однак Росія ще здатна проявляти військові ініціативи, і гелікоптери над Польщею – це наступний кремлівський крок щодо перевірки готовності Варшави реагувати на подібні виклики. Але Кремль цього разу врахував свій прорахунок з Анкарою 2015 року, коли Туреччина (24 листопада) під час подібної провокації збила російський літак. Тож сьогодні Кремль для реалізації задуманого почав використовувати “вагнерів” і Лукашенка, одночасно вплітаючи сюди кейс щодо застосування ядерної зброї.

Проте реакція Варшави була стриманою. Очевидно це через ситуацію, що зараз склалась в Африці, адже, як в Польщі, так і в Африці залучено “вагнерівців”, а головним орієнтиром в цій ситуації є Париж.

На додачу до цього варто пам’ятати, що до 6 серпня діє період ультиматуму від Президента Чаду. Тож час для прийняття рішень ще є.

Висновки:

Гібридний кремлівський кейс: “вагнери” плюс ядерна зброя вже опрацьовується. І схоже на те, що в рамках цього кейсу розпочнеться звільнення від кремлівського впливу як Нігеру, так і Буркіна-Фасо та Малі. При цьому ISW повідомляє, що на цьому етапі можливе використання проксі сил без прямої участі країн НАТО, в той час, як Росія буде позбавлена шансу для надання суттєвої допомоги своєму блоку. Отже, схоже, що Захід вирішив скористатись особливістю ситуації, і почав розглядати можливість, щоб знищити всі режими, встановлені Росією в Африці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності