• Головна
  • Світ
  • Звільнення заступника «начальника китайської пропаганди»: аналітика політичних подій у світі та їх вплив на Україну

Звільнення заступника «начальника китайської пропаганди»: аналітика політичних подій у світі та їх вплив на Україну

Звільнення заступника «начальника китайської пропаганди»: аналітика політичних подій у світі та їх вплив на Україну

У Китаї позбавили усіх постів головного ідеолога російсько-китайського зближення та автора формулювання “дружба без кордонів” між Росією та Китаєм Ле Юйчена. А співучасник російської агресії Іран підтримав мирні ініціативи щодо України, у тому числі переговори, які планують провести в Саудівській Аравії.

LVIV.MEDIA аналізує політичні події у світі, які трапилися минулої доби, та той вплив, які вони мають на Україну.

У США заявили про те, що робота над розслідуванням кримінальної справи проти Трампа вже завершилася.

Кримінальна справа проти Трампа

“Робота закінчена, ми готові рухатися далі”, - так сказав американський прокурор Джек Сміт з приводу розслідування кримінальної справи проти Трампа. І не дивлячись на те, що деталі самої роботи Сміт поки не відкриває, на тлі цієї заяви можна помітити низку дуже важливих чинників.

Звільнення «заступника начальника китайської пропаганди»

Зокрема, у Китаї головного ідеолога російсько-китайського зближення та автора такого формулювання як “дружба без кордонів” між Росією та Китаєм Ле Юйчена позбавили всіх постів, один з яких — заступник голови Держуправління радіо та телебачення КНР – тобто “заступник китайської пропаганди”.

Ле Юйчен набув широкої популярності, підтримавши вторгнення російської окупаційної армії в Україну, перебуваючи при цьому на посаді заступника глави МЗС Китаю. Офіційний Пекін заявляє, що таке рішення було прийняте через те, що Юйчен не зміг передбачити вторгнення російської армії в Україну та його масштаб. Проте, сьогодні вже цілком зрозуміло, що Юйчен не передбачив найголовнішого – масштабу поразки.

Іран підтримав мирні ініціативи щодо України

Співучасник російської агресії Іран підтримав мирні ініціативи щодо України, у тому числі переговори, які плануються в Саудівській Аравії. Переговори відбудуться 5 - 6 серпня у місті Джидда. У цій комунікаційній конструкції Іран погоджується не тільки з українським варіантом “формули миру”, Тегеран погоджується з самим форматом проведення перемовин: тобто без Китаю і без Росії.

Зеленський хоче зустрічі з президентом Бразилії

Президент України заявив, що зацікавлений у діалозі з Президентом Бразилії Лула да Сілвою та виказав готовність приїхати до нього особисто. “Я дуже хотів би з ним (Президентом Бразилії - ред.) зустрітися. Якщо ми не зустрічаємося, це щось не в порядку з нашими народами”, - сказав Зеленський.

Ситуація з Бразилією для українського суспільства є доволі показовою, адже сьогодні Бразилія нагадує Україну часів якщо не “після Януковича”, то “після Кучми”. Коли під багатьма уявними та штучними конфліктами ідентичностей (як приклад серіал про Поворознюка) лежить цілком реальне й кардинальне розмежування людей, що живуть у контексті різних історичних епох та властивих їм суспільних укладів.

Адже ще в жовтні 2022 року Бразилією правив друг Путіна, ультраправий диктатор Болсонару, який досі має політично-силову вертикаль впливу на владу Лула да Сільви. Тож цілком точно можна погодитись зі словами Володимира Зеленського: “щось не в порядку з нашими народами”. Втім вимушені нагадати слова американського прокурора: “… ми готові рухатися далі”.

Кораблі проривають російську блокаду Чорного моря

Стало відомо, що три цивільні кораблі: Ізраїль, Греція та Туреччина/Грузія пройшли турецькі протоки. А ізраїльський корабель вже навіть увійшов в українську гілку Дунаю. Це перший корабель, який прорвав російську блокаду Чорного моря. Важливо те, що починаючи свій маршрут з Ашдода в Ізраїлі, капітан корабля відкрито заявляв, що пункт призначення Україна. З повітря судно прикривав американський “Poseidon” і розвідник “Global Hawk”. Ось і відповідь на вихід Росії із “зернової угоди” – Кремль навіть не відреагував. А це вже пряма комунікаційна відсилка в контекст Африки: “не відреагував в Чорному морі – не відреагує і в Африці”. Принаймні не так загрозливо, як це бачилось раніше.

Керівний склад ТЦК замінюватимуть ветеранами

Тим часом готовність рухатись далі демонструють і Збройні Сили України, і не тільки на полі бою, так перший заступник Міністра оборони України Олександр Павлюк повідомив, що до кінця поточного року 30% керівного складу ТЦК буде замінено ветеранами, що більш ніж повною мірою закриває кейс “корупціонера Борисова”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності