• Головна
  • Україна
  • Міжцерковна дипломатія та Запорізька АЕС в стані «гарячої» зупинки: аналітика подій минулої доби

Міжцерковна дипломатія та Запорізька АЕС в стані «гарячої» зупинки: аналітика подій минулої доби

Міжцерковна дипломатія та Запорізька АЕС в стані «гарячої» зупинки: аналітика подій минулої доби

У Вашингтоні знову заговорили про повернення до переговорів щодо іранської ядерної програми

Міжцерковна дипломатія

Попи УПЦ усіх рангів та чинів просять свого очільника Онуфрія зайнятися необхідною міжцерковною дипломатією, щоб:

  • офіційно відокремитися від РПЦ;
  • поінформувати про це Кремль та інші Помісні Церкви;
  • засудити кремлівського патріарха Гундяєва;
  • відновити євхаристичне спілкування з Фанаром та церквами, які визнали ПЦУ.

Звичайно, що такі жорсткі заяви з боку кліриків УПЦ відбулись виключно на тлі руйнування Кремлем окупованого ними собору в Одесі. Адже “церковна московщина” все одно зазначає про те, що залишається проблема подальших взаємин з ПЦУ – якою вони обіцяють зайнятися після виходу з РПЦ. А це вказує на половинчастість кроку і на певне нерозуміння глибини всієї ситуації, вважаючи, що засудження Росії за ракетні обстріли буде достатньо.

Повернення до переговорів щодо іранської ядерної програми

У Вашингтоні знову заговорили про повернення до переговорів щодо іранської ядерної програми (заява Блінкена). Коментар від CNN навколо трампівського інтерв’ю на Fox News: “Головний провинник появи “ядерної програми” Ірану Трамп заявив, що зараз – найнебезпечніший час в історії США через ризики використання ядерної зброї”. Поява цього чинника, з одного боку, як раз пов’язана режимом утилізації та пов’язаної з ним соціальної деструкції в Ірані, після того, як Тегеран на тлі проявлення Туреччини на Близькому Сході почав поступово прощатись зі своїми амбіціями очолити Ісламський світ. Та врешті-решт прийняти цей факт. З іншого боку переговори щодо ядерної програми Ірану напряму пов’язані з вчорашньою ініціативою Сі Цзіньпіна провести переговори з Південною Кореєю та Японією. Адже ні Сеул, ні Токіо відповіді так і не дали Пекіну, а тим часом Держсекретар США Ентоні Блінкен з 24 по 29 липня вирушив у турне Індо-Тихоокеанським регіоном. При цьому на сайті Держдепу не приховано зазначили, що ця азійська поїздка Блінкена “демонструє рішучість США перетворити регіон на зону стримування Китаю”. Одночасно з цим, на період перебування Блінкена в Азії, Тайвань оголосив про проведення військових навчань з перенесенням командних пунктів.

Отже, ніяких сумнівів немає, що всі вищезазначені комунікації взаємопов’язані, і направлені на те, щоб знову розхитати гойдалку іранського кейса. Тільки це наступний рівень розгойдування, адже цього разу за спиною Блінкена прийняті нові оборонні плани НАТО, а також нові важелі впливу, щоб знівелювати Китай на саміті “БРІКС”.

Цікавим є те, що нові командні пункти Тайваню розглядається розмістити на одному з японських островів. Таким чином, Захід знову шантажує Пекін відкриттям офісу НАТО в Токіо.

Запорізька АЕС у стані «гарячої» зупинки

У відповідь китайський васал – Росія знов активізує кейс Запорізької АЕС перевівши четвертий блок станції у стан гарячої зупинки, що є грубим порушенням техніки безпеки експлуатації станції, а КНДР знов запустила дві балістичні ракети. Тим часом сам Пекін не подає жодної власної комунікаційної реакції, їх ЗМІ продовжують обговорювати “зернову угоду”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності