• Головна
  • Світ
  • Переговори про вступ України в ЄС та заява посла США при ОБСЄ: огляд подій в Україні та світі

Переговори про вступ України в ЄС та заява посла США при ОБСЄ: огляд подій в Україні та світі

Переговори про вступ України в ЄС та заява посла США при ОБСЄ: огляд подій в Україні та світі

У Єврокомісії наполягають на початку переговорів щодо вступу України до ЄС. У Брюсселі вирішують опублікувати в жовтні свою доповідь щодо України

LVIV.MEDIA оглядає події у світі та Україні, які трапилися минулої доби.

Справа нардепа Гунька

В Україні відкривають чергову справу проти корупціонера. Цього разу мова йде про Анатолія Гунька, який має статус народного депутата України та “торгував” українською землею.

“Герої СВО” в Росії можуть піти у політику

Кремль вирішив через партію “Єдина Росія”, ретельніше відбирати “героїв СВО” для висування на вибори та іншої участі у політичній діяльності. Повідомляють, що багато так званих “ветеранів СВО” виявилися непідготовленими до публічної політики.

Путін посилює антизахідну риторику

Нігер залишається в центрі уваги глобальних гравців. В контексті цього Washington Post повідомляє, що Путін посилює свою антизахідну риторику. На тлі цього, відомий американський боксер африканського походження Кевін Джонсон заявив про рішення змінити своє ім’я на честь Путіна.

Заява посла США при ОБСЄ

Посол США при ОБСЄ Майкл Карпетер заявив, що контрнаступ Збройних Сил України тільки починається. Карпентер інтригує Москву заявою: “Подивимось як усе буде відбуватись далі…” . Тим часом підрозділи Збройних Сил України на Таврійському напрямку зайшли на першу лінію оборони російських окупантів.

Ситуація в Нігері

Нігерія, Сенегал, Бенін, та Кот-д'Івуар приймають рішення щодо відряджання до Нігеру контингенту у 25 тисяч військових, а Президент США, попереджаючи заколотників щодо співпраці з “Вагнером”, схвалює рішення щодо навчання українських пілотів на винищувачах F-16 європейськими союзниками Києва (заява Пентагону).

Переговори щодо вступу України у ЄС

Європейські союзники, зокрема в Єврокомісії почали наполягати розпочати переговори щодо вступу України до ЄС. В результаті цього в Брюсселі приймається рішення опублікувати в жовтні свою доповідь щодо України, зокрема включаючи й Грузію – для отримання статусу кандидата. Таким чином Захід комунікацією ідей перекриває кремлівську комунікацію можливого московського реваншу в Україні,

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності