• Головна
  • Україна
  • Судовий вирок митрополиту УПЦ МП Йонафану та заява Єрмака: огляд подій в Україні та світі

Судовий вирок митрополиту УПЦ МП Йонафану та заява Єрмака: огляд подій в Україні та світі

Судовий вирок митрополиту УПЦ МП Йонафану та заява Єрмака: огляд подій в Україні та світі

В Україні засудили на п’ять років з конфіскацією майна так званого “голову Тульчинської єпархії московського патріархату” митрополита Йонафана. Водночас з під варти за 33 мільйони гривень викупили намісника Києво-Печерської лаври “митрополита Павла”

LVIV.MEDIA оглядає політичні події у світі та Україні, які трапилися минулої доби.

Заява Єрмака

Голова ОП України Андрій Єрмак заявив, що в ході конференції в Джидді не вдалося погодити пункт щодо “необхідності покарання російського військово-політичного керівництва”. Єрмак каже, що якби з цим пунктом погодились країни Глобального Півдня, то до кінця серпня Україна вже приймала б саміт миру.

Ситуація в Нігері

Нігер відвідала заступниця Держсекретаря США Вікторія Нуланд. Вона відмітила, що заколотники, які захопили владу, чітко усвідомлюють “ризики для суверенітету” у разі запрошення до країни кремлівської групи “Вагнер”.

Рішення ПАР

ПАР вирішила запросити на майбутній саміт “БРІКС” (22-24 серпня) усіх лідерів країн Африки (61 країна) та решти країн Глобального Півдня, а також 20 представників світових організацій, серед яких: Інтерпол, МАГАТЕ, Грінпіс, ВОЗ, МОП (міжнародна організація праці), ОПР (організація із промислового розвитку) Світовий банк тощо. І, як окремо зазначило МЗС ПАР, у тому числі Генсека ООН Гутерреша. Відомо, що 34 країни вже підтвердили свою участь.

Китай незадоволений діями Росії

Китай продовжує висловлювати своє невдоволення діями керівництва Росії. Так МЗС КНР зазначило, що Москва цілеспрямовано не бажає керуватися китайським “мирним планом”.

МЗС Росії своєю чергою заявляє, що “якщо якісь тертя з Китаєм у Москви і є, то оприлюднювати їх російська влада абсолютно точно не стане”.

Судовий вирок митрополиту Йонафану

Суд України засудив до 5 років з конфіскацією майна так званого “голову Тульчинської єпархії московського патріархату” митрополита Йонафана. Його визнали винним у посяганні на територіальну цілісність України та виправданні агресії Росії.

Водночас з під варти за 33 мільйони гривень викупили намісника Києво-Печерської лаври “митрополита Павла”, якого підозрюють у підривній діяльності проти України.

Додамо, колишній намісник Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь, також відомий як «Паша Мерседес», вийшов із СІЗО під заставу у 33,3 мільйона гривень. Цю суму зібрали завдяки пожертвам вірян УПЦ МП.

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила митрополиту УПЦ (МП) Павлу про підозру в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправданні російської агресії. Суд призначив йому цілодобовий домашній арешт як міру запобіжного заходу.

Також Служба безпеки України опублікувала перехоплені розмови митрополита УПЦ (МП) Павла Лебедя. У них священник відзначається багатьма антиукраїнськими заявами та наративами російської пропаганди.

Крім того, під час обшуків в будинку скандального митрополита Києво-Печерської лаври правоохоронці знайшли багато коштовних речей.

Пізніше Служба безпеки України повідомила йому нову підозру – порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань та виправдовування збройної агресії РФ, вчинене повторно. Після цього суд змінив йому запобіжний захід з домашнього арешту на перебування під вартою з можливістю вийти під заставу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності