• Головна
  • Україна
  • Народному депутату Анатолію Гуньку повідомили про підозру

Народному депутату Анатолію Гуньку повідомили про підозру

Народному депутату Анатолію Гуньку повідомили про підозру

Нардепа викрили на отриманні хабаря

Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою повідомили про підозру чинному народному депутату від "Слуги народу" Анатолію Гуньку. Його викрили на отриманні хабаря у розмірі 85 тисяч доларів США.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

За даними слідства, народний обранець, який одночасно є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України, запропонував підприємцю отримати землю під обробку. Ця земля була у сфері управління держпідприємств. Свої «послуги» він оцінив у 130 доларів США за  гектар землі.

В результаті досягнутих домовленостей, за надання для обробки ріллі площею 1700 га одного з державних підприємств, сума повинна була становила 221 тис. дол. США. При цьому, 85 тис. дол. США  мали стати «авансом» і бути передані до початку обробітку земель. Під час передачі першої частини коштів, нардепа і двох його посібників викрили «на гарячому». Цього ж дня нардепу повідомили про підозру. Злочин кваліфікують за ч. 4 ст. 368 КК України (Підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Розслідування розпочато за заявою підприємця, у якого вимагали гроші.

Довідково: за ч. 4 ст. 368 КК України підкуп особи, яка надає публічні послуги, карається штрафом від ста п'ятдесяти до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста до двохсот годин, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура повідомила про підозру народному депутатові Олександру Дубінському. Його звинувачують у підробленні документів для виїзду за кордон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності