У Львові облаштували інтеграційний хаб для допомоги переселенцям

Фото з інтегаційного хабу "Твоя опора"

Тут внутрішні переселенці зможуть розвиватися, набувати нових знань, вмінь та досвіду

У Львові облаштували інтеграційний хаб “Твоя опора”. Його створили, щоб допомогти внутрішнім переселенцям почуватися комфортніше на новому місці й інтегруватися у громаду. Про це 10 березня повідомили на сторінці Мінреінтеграції, посилаючись на інформацію зі сторінки благодійного фонду “Твоя опора”.

Які послуги можна отримати у хабі

У хабі дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, можуть отримати такі послуги:

  • індивідуальні й групові психологічні консультації для сімей ВПО;
  • соціально-психологічну підтримку;
  • групи взаємодопомоги для ВПО, які намагаються подолати залежності;
  • творчі майстерні;
  • комп’ютерні курси для дорослих;
  • заняття з роботехніки для дітей;
  • підтримку від HR і допомогу в пошуку роботи.

Також на базі осередку працюють професійні вихователі, які доглядатимуть за дітьми, чиї батьки потребують часу для вирішення своїх справ. За потреби, батьки можуть залишити тут дитину на 3 години.

Люди, які через війну втратили все та вимушені були шукати нове місце для життя й починати його мало не з “0”, потребують не лише даху над головою й підтримки. Їм потрібно стати повноцінними членами громади, де вони зможуть розвиватися, набувати нових знань, вмінь, досвіду тощо. Тому ціль Інтеграційного хабу – сприяти новим мешканцям Львова стати міцно на ноги, реалізувати себе, почуватися комфортно на новому місці й стати повноцінними членами громади”, — зазначає Валерія Татарчук, засновниця та генеральна директорка БФ “Твоя опора”.

Де розташована “Твоя опора”

Інтеграційний хаб “Твоя опора” працює у Львові при прихистку для ВПО за адресою: вул. Дрогобича, 5. Докладнішу інформацію можна дізнатися за номером: (097) 574-14-42. Проєкт з оснащення інтеграційного хабу реалізувала міжнародна гуманітарна організація CORE за підтримки American Red Cross.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності