Для семи сотень луганців на Львівщині збудують модульні котеджі та дві багатоповерхівки

Для семи сотень луганців на Львівщині збудують модульні котеджі та дві багатоповерхівки

Для переселенців з Луганщини збудують модульні швидкозбірні двоповерхові будиночки котеджного типу у Кам'янка-Бузькій громаді та дві багатоповерхівки – у Дрогобицькій.

231 квартиру для майже 700 луганців побудують на Львівщині. Про це написав на своїй сторінці голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Керівник Луганської військової адміністрації зазначив, що зараз понад 100 тисяч родин луганців не мають власного житла і не в змозі його придбати самотужки. Тож одним з оптимальних варіантів розв'язання цієї проблеми для них є доступна довгострокова оренда із можливістю наступного викупу.

Тож для переселенців з Луганщини, в межах проєкту міжнародної технічної допомоги “Покращення житлових умов ВПО на Сході України”, збудують модульні швидкозбірні двоповерхові будиночки котеджного типу у Кам'янка-Бузькій громаді, дві багатоповерхівки – у Дрогобицькій.

У Дрогобицькій громаді під капбудівництво виділені земельні ділянки. Зараз очікують на оголошення тендеру на проведення робіт. “Це квартири, орендарі яких згодом зможуть викупити їх у власність”, — зазначив Артем Лисогор.

Керівник Луганської ОВА повідомив, що проєкт перебуває на початковій стадії. Про те, скільки доведеться платити за оренду, стане зрозуміло після завершення тендерних процедур. Наразі розробляють бальну систему пріоритетності надання такого житла.

“Постановкою на облік ВПО та визначенням потенційних орендаторів займатиметься Сєвєродонецька міська військова адміністрація”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо. у листопаді 2023 року у Дрогобичі відкрили перший на Львівщині швидкозбірний каркасний багатоквартирний будинок для внутрішньопереміщених осіб. На його побудову витратили понад 17,5 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності