На Львівщині запустили цифрову платформу «Опліч» для допомоги бізнесу та ВПО

Жінка з ноутбуком, фото ілюстративне
Фото: pexels

На сайті можна знайти інформацію про програми підтримки та залишити заявку на отримання юридичної чи психологічної допомоги

На Львівщині запустили цифрову платформу «Опліч». Її розробили для допомоги бізнесу та внутрішньопереміщеним особам. На сайті охочі зможуть знайти інформацію про програми підтримки та звернутися за допомогою. Про запуск платформи повідомив заступник директора економічної політики Львівської ОВА Орест Гринів у четвер, 11 січня.

Як повідомив Орест Гринів, «Опліч» запустили для того, щоб допомогти підприємцям та внутрішньопереміщеним особам, які перебувають, або ж хочуть переїхати у Львівську область. На платформі вони зможуть знайти інформацію про:

  • Актуальні програми підтримки бізнесу та ВПО;
  • Інвестиційні об’єкти, які є в області;
  • Де та як ВПО можуть отримати житло;
  • Допомогу з працевлаштуванням;
  • Де отримати психологічну підтримку.

Для підприємців на платформі є можливість подати заявку на те, щоб релокувати свій бізнес на Львівщину та отримати допомогу з вибором локації. Також ВПО та бізнеси можуть подати заявку на отримання юридичної та психологічної допомоги. Для того, щоб повноцінно користуватися платформою, на ній потрібно зареєструватися.

Адмініструватиме «Опліч» та оновлюватиме усю інформацію на сайті департамент економічної політики Львівської ОВА. Він же й надаватиме зворотний зв'язок користувачам.

Крім того, в рамках проєкту «Опліч» існують місячні курси перекваліфікації для осіб, які шукають роботу. «Ми працюємо всі разом для того, щоб ринок праці у Львівській області працював якнайефективніше. Кількість ВПО на Львівщині на сьогодні є досить велика, тож і потреба в працевлаштуванні є дуже високою», — зазначила голова ГО «Жіночі перспективи», виконавчого партнера проєкту «Опліч», Любов Максимович.

За словами Ореста Гриніва, орієнтовна кількість внутрішньопереміщених осіб на Львівщині на сьогодні складає близько 200 тис. осіб. Також, з початку повномасштабного вторгнення на Львівщину релокувалися 237 підприємств з Київської, Харківської, Донецької та інших областей, проте деякі з них вже повернулися на деокуповані території. Загалом релоковані підприємства створили в області близько 5 тис. робочих місць.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності