Порівняння цін на оренду житла у Львові з іншими містами-мільйонниками

Ціни на оренду житла у Львові

Ціни на оренду однокімнатних квартир — ростуть, натомість на більші квартири — падають

Ринок оренди нерухомості в регіонах без активних бойових дій стабілізувався ще в кінці весни 2023 року. Так у Львові аналітики стверджують про повернення сезонності цін, тобто про залежність ціни від пори року, повідомляє один із найпопулярніших застосунків у пошуку квартири для оренди Bird  у своїй статистиці.

Ціни на оренду квартири у Львові

В середньому за однокімнатну квартиру у Львові доведеться заплатити 15,5 тис. грн. Ціна за пів року зросла несуттєво — на 1 %.

Двокімнатна квартира в середньому винаймається за 17 тис. грн, що на кілька сотень гривень менше ніж восени минулого року.

Трикімнатну квартиру беруть в оренду за 19,45 тис. грн. Це на 7% менше ніж торішньої осені.

Висока вартість оренди у Львові повʼязана з великою відстанню від лінії фронту.

Ціни в Києві

У столиці ціни на оренду квартири зростають, проте якщо йдеться про оренду однокімнатної квартири, то не дотягують до львівських цін. У Києві дешевша на 1,5 тис. грн і становить в середньому — 14 тис. грн.

Натомість дво- і трикімнатні квартири — дорожчі. Квартира з двома кімнатами обійдеться у 20 тис. грн. Це на 3 тис. грн дорожче, ніж у Львові. Приріст склав небагато — 2%.

Оренда 3-кімнатної квартири у столиці обійдеться у 32,5 тис. грн, що на 13 тис. грн більше за ціну у Львові. В порівнянні з минулою осінню ціна зросла на 4%.

Ціни на оренду в Дніпрі

Щодо Дніпра, там трохи стабілізувалась ситуація з кількістю обстрілів за останні місяці, а це завжди напряму впливає на ринок. До того ж Дніпро лишається хабом для внутрішньо переміщених осіб з прифронтових міст, тобто високий попит, який стабільно тримається в місті, збільшує медіану вартості оренди житла. В Дніпрі ціни виросли найвідчутніше.

Однокімнатну квартиру в середньому можна орендувати за 10,5 тис. грн, що на 14% більше, ніж пів року тому. Проте вартість все одно на третину нижча ніж у Львові.

Ціна за двокімнатне житло з осені зросла аж на 33% і становить 18 тис. грн. Це на тисячу більше за львівську вартість.

Вартість оренди за трикімнатну квартиру наблизилась до львівської і становить 19 тис. грн. Приріст за пів року — 23%.

Ціни на оренду квартири в Одесі

Через те, що Одеса регулярно страждає від обстрілів, до того ж останні тижні вони суттєво збільшились, власне тому і спостерігається зниження цін на одно- і двокімнатні квартири. Теперішні ціни на оренду квартири в Одесі значно менші ніж у Львові:

  • 1-кімнатні – 7 350 грн (6 міс тому – -8%)
  • 2-кімнатні – 9 700 грн (6 міс тому – -3%)
  • 3-кімнатні – 15 450 грн (6 міс тому – +3%)

Ціни у прифронтовому Харкові

Найменш стабільним серед міст-мільйонників залишається Харків. Ситуація на ринку все ще напряму залежить від ситуації на фронті. Місто ще залишається зі стабільно низькою вартістю оренди квартир, проте останні тижні аналітики Bird спостерігають невеликі, але зміни в ціні, лише на трикімнатні квартири. Найдешевший серед усіх міст — Харків:

  • 1-кімнатні – 4 000 грн (6 міс тому – 0%)
  • 2-кімнатні – 6 000 грн (6 міс тому – 0%)
  • 3-кімнатні – 8 050 грн (6 міс тому – +0,6%)

В середньому за останніх пів року ціни на оренду квартир в мегаполісах виросли не більше ніж на 8%.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності