Уряд суттєво змінив іпотечну програму «єОселя»

Фото ілюстративне з Unsplash

Деяким категоріям людей дозволили купувати в обласних центрах квартири, які розташовані в будинках, не старіших за 10 років

Кабінет міністрів України змінив умови іпотечної програми «єОселя», у рамках якої можна купувати житло в кредит за зниженою відсотковою ставкою. У вівторок, 30 січня, про зміни розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, тепер, окрім квартир, програма дозволяє купувати в кредит приватні будинки, таунхауси й дуплекси. Житлу має бути не більш ніж 3 роки. Площа такого будинку має становити до 62,5 кв. м для однієї людини й додаткові 21 кв. м на кожного члена сім’ї.

Також уряд розширив можливості «єОселі» для ветеранів війни, учасників бойових дій, людей, які отримали інвалідність унаслідок війни та членів їхніх сімей. Вони зможуть купити за цією програмою квартиру в Києві та обласних центрах, якщо багатоквартирному будинку не більш ніж 10 років. Раніше було обмеження до трьох років. Водночас вік будинку не матиме значення в разі купівлі квартири в населеному пункті, який не є обласним центром.

«Постанова також уточнює поняття «військові ризики», тому є можливість застрахувати житло за ціною купівлі», — зазначив міністр і додав, що оформити кредит за програмою «єОселя» можна в «Дії».

Федоров нагадав, що для військовослужбовців ЗСУ за контрактом та силовиків, педагогів, медиків і науковців ставка становить 3% річних. Для учасників бойових дій, ветеранів, ВПО та всіх інших українців без власного житла — 7%. Мінімальний початковий внесок — 20%, а строк кредиту — 20 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності