На Львівщині ще у 13 громадах створять центри підтриманого проживання

На Львівщині ще у 13 громадах створять центри підтриманого проживання

У центрах мешкатимуть люди старшого віку, люди з інвалідністю та люди, які повертаються з війни

Ще 13 територіальних громад на Львівщині створюватимуть центри підтриманого проживання. Таке рішення ухвалили на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення Львівщини 28 лютого, повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Пропозиції щодо створення центрів підтриманого проживання надали Новокалинівська, Перемишлянська, Миколаївська, Комарнівська, Мостиська, Стрілківська, Львівська, Івано-Франківська, Східницька, Ходорівська, Стрийська, Радехівська та Червоноградська територіальні громади.

Згідно зі статистикою, яку презентував на засідання Кластер з питань управління та координації МТП у Західному Хабі, станом на сьогодні в місцях тимчасового перебування найбільше мешкає:

  • жінок від 18 до 60 років – 32,8%,
  • жінок у віці понад 60 років – 17,1%. 

Є потреба у помешканні для людей старшого віку та людей з інвалідністю та людей, які повертаються з війни.

До слова, підтримане проживання — це цілий комплекс заходів: від надання квартири чи будинку для проживання до підтримки навичок самообслуговування, допомоги у веденні господарства, навчанні та медичному патронажі. Послугу підтриманого проживання можуть отримати люди старшого віку та люди з інвалідністю, які потребують догляду, побутового та медичного обслуговування. 

Додамо, у березні 2023 року Олена Зеленська повідомила, що у Львові для людей із ментальними порушеннями відкриють будинок підтриманого проживання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності