• Головна
  • Україна
  • Росіяни вночі спрямували ракети на Канівську та Дністровську ГЕС

Росіяни вночі спрямували ракети на Канівську та Дністровську ГЕС

Дністровська ГЕС

Президент Володимир Зеленський повідомив деталі ракетного удару Росії по Україні 29 березня

Під час масованої ракетної атаки вночі 29 березня росіяни намагалися поцілити у Дністровську гідроелектростанцію в Чернівецькій області, а також у Канівську ГЕС на Черкащині, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні», — наголосив президент після засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Нагадаємо, вночі 29 березня росіяни випустили по Україні 99 повітряних цілей, серед яких були дрони-камікадзе Shahed, крилаті, балістичні та аеробалістичні ракети. ППО збила 84 повітряні цілі. Під атакою аеробалістичних «Кинджалів» була Львівщина, в області влучили дві ракети.

Частину ракет росіяни спрямували на газову інфраструктуру, частину — на електростанції (зокрема, на ТЕС, які належать енергохолдингу ДТЕК).

Нагадаємо, рівно тиждень тому, 22 березня, росіяни вдарили по ДніпроГЕС у Запоріжжі. Ця гідроелектростанція є найбільшою в Україні. Наразі вона не працює. Також 22 березня росіяни зруйнували харківську ТЕЦ-5. Крім того, вони також серйозно пошкодили Бурштинську й Ладижинську ТЕС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності