• Головна
  • Україна
  • США оголосили про рекордний пакет допомоги Україні на 6 млрд доларів

США оголосили про рекордний пакет допомоги Україні на 6 млрд доларів

Міністр оборони США Ллойд Остін

З-поміж іншого на ці гроші закуплять системи ППО NASAMS і Patriot

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив про виділення рекордних 6 млрд доларів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Ці гроші виділять на закупівлю нового озброєння та обладнання. Про заяву Ллойда Остіна повідомили журналісти Суспільного у п’ятницю, 26 квітня.

Системи ППО, боєприпаси та зенітні ракети

Про рішення передати 6 млрд доларів військової допомоги Україні міністр оборони США повідомив під час пресконференції після чергового засідання Контактної групи з питань оборони України у Рамштайні. Остін наголосив, що новий масштабний транш допомоги підкреслює тверду відданість США підтримувати Україну в її боротьбі проти російського військового вторгнення.

Гроші з нового пакету допомоги підуть на закупівлю озброєння та обладнання в американських компаній оборонної промисловості. За словами Остіна, пакет включатиме критично важливі засоби перехоплення для систем протиповітряної оборони NASAMS і Patriot, комплекси для боротьби з дронами, велику кількість артилерійських боєприпасів та зенітних ракет. На сьогодні це найбільший пакет військової допомоги для України від США.

Нагадаємо, раніше Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 1 млрд доларів. Також президент США Джо Байден підписав закон про 61 млрд доларів допомоги Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності