• Головна
  • Україна
  • СБУ викрили агентів ФСБ на підготовці замаху на Зеленського

СБУ викрили агентів ФСБ на підготовці замаху на Зеленського

СБУ викрили агентів ФСБ на підготовці замаху на Зеленського

Зловмисникам повідомили про підозру у державній зраді, їм загрожує довічне ув’язнення

Правоохоронці викрили двох полковників Управління держохорони на підготовці замаху на президента України Володимира Зеленського. Зловмисників затримали, їм повідомили про підозру в державній зраді та підготовці терористичного акту, повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 7 травня.

За даними правоохоронців, підозрювані, перебуваючи на службі в Управлінні державної охорони, за грошову винагороду погодились надавати конфіденційну інформацію представникам ФСБ РФ, а також готували терористичний акт.

“Одним із завдань агентурної мережі ФСБ був пошук виконавців серед військових, наближених до охорони президента, котрі б могли взяти главу держави в заручники, а згодом його вбити. Окрім Володимира Зеленського ворог планував ліквідувати Голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців. Наприклад, ліквідацію очільника ГУР Кирила Буданова збирались провести перед Великоднем”, — розповіли у Службі безпеки.

Один з підозрюваних отримав від представників агентурної мережі російських спецслужб два безпілотних FPV-дрони та два боєприпаси до них. Працівники служби безпеки зафіксували, як зловмисник їздив до іншого регіону України за озброєнням. Назад до Києва він приїхав вже з дронами, зарядами до РПГ-7, а також протипіхотними мінами МОН-90. Цю зброю він мав передати спільникам, які б використали їх для ліквідації українських високопосадовців.

Зловмисників вчасно викрили та затримали правоохоронці. Їм повідомили підозру у державній зраді та підготовці теракту. Зрадникам загрожує довічне ув’язнення, наразі вони перебувають під вартою.

За даними СБУ організацією замахів та терактів керували співробітники 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби:

  • Максим Мішустін;
  • Дмитро Перлін;
  • Олексій Корнєв.

“Зокрема, Перлін у січні 2022 року став куратором “кротів”, які були завербовані ще до повномасштабного вторгнення Росії. До того часу ними “опікувався” його колега Олексій Корнєв. Так, перед початком повномасштабної війни Корнєв провів низку законспірованих зустрічей із полковником УДО на території сусідніх європейських держав“, — додали в СБУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності