Прокуратура підтвердила інформацію про вирок учасникам замаху на Богдана Копитка

Заримання підозрюваних у скоєнні замаху

Організатор групи отримав довічне ув’язнення, а його виконавці по 15 років за ґратами

Прокуратура Львівської області офіційно підтвердила інформацію про вирок трьом обвинуваченим у скоєнні замаху на львівського бізнесмена Богдана Копитка. Суд призначив організатору злочину довічне позбавлення волі, двом виконавцям — по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.Про це 1 квітня повідомили у прокуратурі Львівщини. 25 березня LVIV.MEDIA повідомляв про рішення суду з посиланням на власні джерела.

Замах на життя бізнесмена трапився у 2016 році

Прокурори довели, що у 2016 році обвинувачений запланував вбивство львівського бізнесмена, доручивши його виконання двом чоловікам за грошову винагороду. Реалізація схеми полягала у підриві авто, в якому рухатиметься замовлений чоловік, в разі необхідності – застосувати вогнепальну зброю.

Однак фігуранти прорахувались та передчасно здетонували протитанкові міни, які були попередньо встановлені під асфальт, і підірвали кортежний автомобіль з охоронцями підприємця, а не його самого. Потім вони розстріляли цей транспортний засіб.

Внаслідок чого троє людей отримали вогнепальні ушкодження та померли на місці, одному чоловіку вдалось вижити. Сам же ж бізнесмен на той момент їхав позаду в іншому автомобілі, який лишився неушкодженим та зміг втекти з місця події.

Підозрюваних засуджено за умисне вбивство та інші злочини

Підозрюваних засудили за фактами умисного вбивства трьох осіб, замаху на умисне вбивство чотирьох осіб, умисного пошкодження майна, а також придбання, зберігання, передача вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. До набрання вироком законної сили обвинувачені перебуватимуть під вартою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності