Організатора замаху на Богдана Копитка засудили до довічного ув’язнення

29 серпня 2016 р. біля Старого Села підірвали один з автомобілів супроводу Богдана Копитка.

Ще двоє учасників злочинного угруповання отримали по 15 років позбавлення волі

Шевченківський районний суд міста Львова засудив до довічного ув’язнення 46-річного мешканця Львова Дмитра Гаврилюка. Ще двоє його поплічників — 36-річний чернівчанин Станіслав Монте та його одноліток, громадянин РФ Іван Кольцов — отримали по 15 років позбавлення волі.

19 березня 2024 року таке рішення винесла колегія суддів у складі Наталії Луців-Шумської, Галини Білінської й Валентини Свірідової. Про це повідомило видання “Детектив.інфо”. Рішення суду офіційно ще не оприлюднене, однак власні джерела LVIV.MEDIA підтвердили вирок.

Рішення суду у Львові: довічне ув’язнення та таємниці замаху розкриті

За версією слідства, у 2016 році саме Гаврилюк був організатором замаху на відомого львівського бізнесмена Богдана Копитка, відомого також під прізвиськом «Копито». 29 серпня 2016-го на дорозі біля Старого Села зловмисники підірвали один із автомобілів супроводу Копитка, після чого обстріляли авто з автоматичної зброї. Внаслідок цього загинули троє охоронців підприємця, ще один отримав важкі поранення.

За підозрою у причетності до організації та скоєння замаху на бізнесмена восени 2016 року поліцейські затримали кількох осіб. Наступного року до суду скерували скеровано обвинувальні акти щодо п’ятьох осіб: Дмитра Гаврилюка, а також колишніх бійців батальйону "Айдар" Станіслава Монте, Павла Антоненка, Івана Кольцова і Вадима Цукерника. Останні, згідно з версією слідства, за виконання замаху отримали аванс в розмірі 600 тис. грн, а загалом вартість "замовлення" оцінювали у 2,6 млн грн.

На етапі досудового та судового слідства щонайменше двоє з обвинувачених, Цукерник і Монте, неодноразово змінювали свідчення, частково визнаючи свою провину. Після початку повномасштабного військового вторгнення Росії у травні 2022 року Цукерника та Антоненка мобілізували до лав ЗСУ, а кримінальні провадження проти них зупинили.

За версією Детектив.інфо, причину замаху слід шукати в конфлікті двох львівських авторитетів періоду 1990-х років Богдана Копитка і Володимира Дідуха на прізвисько “Морда”. Саме з останнім підприємцем нібито співпрацював Гаврилюк напередодні скоєння замаху.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності