Львівські лікарі прооперували 13-річного хлопчика з розщілиною піднебіння

Дмитро з прйомною матір'ю

Операцію проводили з допомогою хірургів з США

Хірурги львівського Центру дитячої медицини лікарні “Охмадит“ прооперували 13-річного Дмитра з розщілиною піднебіння. Операція була складною, оскільки такі вади дітям зазвичай лікують до одного року, проте втручання пройшло успішно. Дмитра оперували з допомогою хірургів з Америки, повідомили у пресслужбі лікарні “Охмадит“ у вівторок, 7 травня.

Через ваду з хлопчика глузували однолітки

Як розповіли лікарі, вроджену розщілину піднебіння Дмитру не вилікували у належний термін — до першого року, — через недогляд біологічної матері. Через ваду з хлопчика глузували однолітки. До лікарів Дмитра привела вже прийомна мати. Вона звернулася за консультацією тоді, коли у лікарні “Охмадит“ працювали провідні американські щелепно-лицеві хірурги зі США з благодійною місією.

Попри те, що випадок був складний, лікарям вдалося закрити розщелину протягом однієї операції, і хлопчику не довелося переживати зайвих втручань. «Коли Дмитрик прокинувся після операції, то його першим питанням було, чи рівний у нього ніс. Він дуже щасливий. За 3 дні у лікарні він дуже сумував за братом і просив мене, щоб Максим йому подзвонив, бо він уже скучив», — розказала мати.

Операція пройшла успішно, і обличчя хлопчика добре загоювалося. Вже у п’ятницю, 4 травня, перед Великоднем, батьки змогли забрати Дмитра додому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності