Львівські лікарі врятували 10-місячне немовля з опіками

Львівські лікарі врятували 10-місячне немовля з опіками

Хлопчик перекинув на себе чашку з окропом та отримав опіки рук та грудної клітки

Львівські лікарі врятували 10-місячного хлопчика, який обпікся гарячою водою. Опіки становили 3% поверхні тіла дитини. Наразі рани хлопчика нормально загоюються, повідомила пресслужба Першого медичного об’єднання Львова у четвер, 28 березня.

Батьки промили рану холодною водою

За словами лікарів, 10-місячний Ігор із міста Бібрка, що на Львівщині отримав опіки вдома, близько місяця тому. Малюк схопив чашку з щойно завареним чаєм та перекинув її на себе. Окріп обпік верхню частину тіла немовляти — руки та грудну клітину.

“Попри шок, батьки Ігорчика не розгубилися і зробили все правильно: промили уражену ділянку прохолодною водою, що допомогло уникнути поглиблення опіку. Потім повезли сина до місцевої лікарні, де дитині знеболили рану, а вже після цього поїхали з ним до Дитячої лікарні Святого Миколая”, — розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

Опіки становили 3% поверхні тіла дитини

Загальна площа опіку в дини становила 3% поверхні тіла. Лікарі наголосили, що для немовляти така рана становить серйозну небезпеку. У лікарні Святого Миколая дитині провели перев’язку під знечуленням. Ділянки опіку маленькому Ігорю зафіксували сучасним перев’язувальним матеріалом — пластирами mepilex. Ця губчаста пов’язка підлаштовується під анатомічну форму та запобігає розмноженню патогенних мікроорганізмів та сприяє загоєнню рани.

Вже за тиждень після травми лікарі повідомили батьків, що життю немовляти нічого не загрожує — рана не поглибилася і поволі загоюється. Проте за ураженою ділянкою ще потрібно буде спостерігати, адже можуть утворитися післяопікові рубці.

Нагадаємо, У Львові успішно прооперували 10-річну дитину із вродженим дефектом. Хлопчик народився із розщілиною губи та піднебіння, що заважало йому говорити і їсти. Також Львівські хірурги вперше провели складну операцію на відкритому серці за технологією Феррацці. Під час операції пацієнтові зупиняли серце.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності