Львівські лікарі виходили немовля вагою 570 грамів

Дівчинка народилася на 25 тижні вагітності.Фото: Львівський перинатальний центр

Дівчинку з вагою 2500 грамів вже виписали з лікарні

Лікарі Львівського перинатального центру виходили немовля, яке народилося з вагою 570 грамів. Після появи на світ дівчинка провела 110 днів у лікарні, повідомили у пресслужбі Львівського перинатального центру в середу, 13 березня.

Дівчинка народилася на 25 тижні вагітності

У лікарні зазначили, що дитина народилася на 25 тижні, одразу після народження її госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених — там немовля провело 50 днів.

“Дитина спершу була на штучній вентиляції легень, пізніше — отримувала респіраторну підтримку через високопотокові канюлі. Єві проводили замісну терапію сурфактантом, антибактеріальну терапію та парентеральне харчування”, — написали у пресслужбі Львівського перинатального центру. Також з перших днів життя дитині давали донорське молоко.

Коли стан дитини стабілізували, її перевели на другий етап виходжування, який тривав ще 60 днів. Дівчинка отримувала тривалу респіраторну підтримку, інгаляційну та інфузійну терапію, також їй провели корекцію ретинопатії методом лазерної коагуляції сітківки, декілька курсів масажу та baby-SPA.

Дівчинку вже виписали з лікарні — її вага наразі сягає 2500 грамів, а зріст 42 сантиметрів. За здоров’ям дитини продовжують спостерігати лікарі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності