У Львові лікарі “Охматдиту” вилікували від кашлюку та пневмонії 18-денну дитину

Фото лікарні "Охматдит"

Дівчинка захворіла на 9 день після народження

У Львові медики вилікували 18-денне немовля з кашлюком і двобічною пневмонією. Матір дівчинки не була щеплена, а дитина захворіла на 9 день свого життя. Стан був настільки важким, що дівчинка починала синіти під час сильного кашлю, повідомили в Центрі дитячої медицини лікарні “Охматдит” у четвер, 7 березня.

Кашлюк у немовляти

На 9 день життя у немовляти Олесі лікарі почули хрипи під час дихання. Спершу дівчинку госпіталізували до Самбірської районної лікарні, де підлікували та виписали додому. Проте за кілька днів дитині стало гірше, з’явився сильний кашель. “Кашель був настільки сильний, що дитина почала аж синіти. Сімейна лікарка сказала одразу їхати до львівського “Охматдиту””, — розповіла мама Олесі Марʼяна.

У Львові лікарі провели обстеження і діагностували у дитини двобічну пневмонію і кашлюк. “Дитина поступила до нас у віці 18 днів зі скаргами ціанозу (посиніння), зупинки дихання та закашлювання. Стан був настільки важким, що ми одразу госпіталізували маля до реанімації, де вона перебувала 9 днів”, — розповіла керівниця Клініки захворювань та реабілітації раннього віку, лікар-педіатр Роксоляна Дуб.

Дівчинку годували через зонд

Дитина перебувала у реанімації, не могла самостійно їсти, тому медики годували її через зонд. Від кожного руху дівчинки, вона починала сильно кашляти. А кашель спричиняв зниження сатурації і задишку. Пацієнтці постійно подавали кисень і проводили антибактеріальну терапію.

У родині не вакцинувалися

Від кашлюку не вакцинована ані мама немовля, ані старша донька. Лікарка дівчинки Олесі каже, що кашлюк у дітей такого раннього віку може спричиняти летальні випадки. “Саме дітям до 2 місяців найбільш небезпечно захворіти на кашлюк, в цьому віці спостерігається найбільший відсоток летальних випадків, а якщо вакцинувати вагітну жінку, то в її організмі починають вироблятися і проникати через плаценту вже готові захисні антитіла, які можуть профілактувати зараження цим небезпечним захворюванням”, — наголосила керівниця Клініки захворювань та реабілітації раннього віку, лікар-педіатр Роксоляна Дуб.

Зараз немовля вже одужало, дівчинку виписали додому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності