У Львові лікарі витягнули магніт зі шлунка 7-річної дівчинки

У Львові лікарі витягнули магніт зі шлунка 7-річної дівчинки

Під вагою магнітів шлунок опустився до рівня тазових кісток

Львівські медики дістали зі шлунка 7-річної дівчинки два магніти. Предмети були великого діаметра і під їхньою вагою шлунок пацієнтки опустився до рівня тазових кісток, через що на рентгені їх було видно в кишківнику. Про це повідомили у Львівській ОВА в середу, 6 березня.

Дитина сама розповіла мамі, що проковтнула магніти, тому батьки звернулись у районну лікарню Миколаєва Львівської області. Там дівчинці зробили рентген і відправили в Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр для додаткового обстеження. «Магніти були великого діаметра. Під їхньою вагою шлунок опустився до рівня тазових кісток. Тому спочатку візуально вони локалізувались у кишківнику. Проте ми провели пацієнтці додаткове рентгенодослідження лежачи, і зрозуміли, що сторонні тіла ще у шлунку, тож можна видалити їх ендоскопічно», — повідомив лікар-ендоскопіст Олег Кочеркевич.

Лікарка дівчинки Віра Волощук каже, що серед її пацієнтів від початку року це вже третій випадок проковтування предметів і другий, коли діти проковтують саме магніти. Вона зазначає, що найчастіше сторонні тіла у шлунку виявляють у дітей віком від 6 місяців до 3 років, коли вони найактивніше пізнають світ на дотик і смак.

Нагадаємо, що 13 лютого у Києві в лікарні “Охматдит” прооперували хлопчика, який проковтнув 20 деталей магнітного конструктора. Медики відділення ендоскопії витягнули 19 деталей, які з’єднались у ланцюжок, а ще одну довелось видаляти хірургам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності