• Головна
  • Україна
  • У Києві лікарі прооперували хлопчика, який проковтнув 20 магнітів

У Києві лікарі прооперували хлопчика, який проковтнув 20 магнітів

У Києві лікарі прооперували хлопчика, який проковтнув 20 магнітів

Магніти зчепилися у травному каналі хлопця ланцюжком

Лікарі “Охматдиту” у Києві врятували хлопчика, який проковтнув 20 деталей магнітного конструктора. Медики відділення ендоскопії ланцюжком дістали із травного каналу хлопця 19 елементів конструктора, один же довелося видаляти хірургам, повідомили у НДСЛ “Охматдит” у вівторок, 13 лютого.

Як зазначили у пресслужбі, до лікарні звернулися батьки хлопчика, який скаржився на біль у животі. “Вже на першому рентген-знімку спеціалісти побачили у травному каналі цілу групу сторонніх тіл, у яких вдалось впізнати магнітний конструктор. 20 магнітів знаходились у різних частинах шлунково-кишкового тракту, проте були зʼєднані між собою”, — повідомили в “Охматдиті”.

Лікарі вирішили проводити невідкладну операцію, адже стан пацієнта міг швидко погіршитися. Магніти притягувалися один до одного та защемлювали тканини. “Як наслідок, виникають зони некрозу (змертвіння), перфорації порожнистих органів, шлунково-кишкові непрохідності тощо”, — прокоментували у лікарні.

Хлопця ввели у наркоз, далі спеціалісти відділення ендоскопії провели обстеження шлунку, слизових оболонок стравоходу та виявили магніти, які зчепилися між собою. Медикам вдалося захопити перший магніт і витягти ланцюжком ще 18 елементів конструктора. Один магніт довелося видаляти хірургам. Наразі хлопчик проходить післяопераційний курс лікування та реабілітацію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності