• Головна
  • Новини Львова
  • У львівському “Охматдиті” лікарі прооперували дівчину з рідкісним генетичним захворюванням

У львівському “Охматдиті” лікарі прооперували дівчину з рідкісним генетичним захворюванням

Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

У дівчинки були деформовані пальці рук та ніг

Ортопеди Центру дитячої медицини лікарні “Охматдит” спільно з американськими колегами успішно прооперували 16-річну дівчину з Донеччини, яка страждала на рідкісне генетичне захворювання, що спричинило у неї аномалію розвитку кистей та стоп, повідомили у лікарні, у вівторок, 6 лютого. Ідеться про камптодактилію — захворювання, через яке пальці поступово деформуються, і людині стає важко згинати та розгинати їх, брати до рук предмети. Хвороба болісна, а на шкірі хворого з’являються тріщини, пролежні та виразки.

Як розповіли у лікарні, камптодактилія почала прогресувати, коли дівчинці Луїзі було 10 років. Попри численні обстеження та консультації, правильний діагноз не вдавалось поставити. Тим часом деформації пальців обох кистей прогресували, до цього почали деформуватися й пальці на стопах.

Під час онлайн консультації львівські лікарі поставили Луїзі діагноз: камптодактилія. “Це був наш останній шанс. У доньки на згинах суглобів вже почало все гноїтися та утворювалися рани. Нам вже справді не було чого втрачати”, — розповіла мама дівчинки Олена.

Під час операції львівські спеціалісти спільно з американським хірургом Ларрі Арнольдом виконали корекцію не тільки найбільш деформованого пальця правої кисті, але й усунули деформацію всіх пальців правої руки. Через один місяць дитина була повторно госпіталізована і їй успішно провели корекцію деформацій пальців на лівій кисті та одночасно корекцію деформацій на обох стопах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності