• Головна
  • Новини Львова
  • У львівському “Охматдиті” 14-річну школярку з анорексією вилікували від двобічної пневмонії

У львівському “Охматдиті” 14-річну школярку з анорексією вилікували від двобічної пневмонії

У львівському “Охматдиті” 14-річну школярку з анорексією вилікували від двобічної пневмонії

Дівчина важить 36 кілограмів

Хірурги лікарні “Охматдит" вилікували 14-річну дівчину, в якої діагностували двобічну пневмонію, плеврит та фіброторакс, повідомили медики у понеділок 11 грудня. Ситуацію лікарям ускладнювала анорексія, яку діагностували у школярки.

Як розповіли лікарі, спочатку в дівчини почалися кашель, задуха, підвищена температура тіла та болі у лівій грудній клітці. Медики діагностували в неї двобічну пневмонію, лівобічний ексудативний плеврит (запалення листків плеври, накопичення ексудату у плевральній порожнині) та лівобічний фібриноторикс (відкладення фібрину на листках плеври з утворенням обмежених порожнин з рідиною). Процес одужання дитини був ускладнений супутньою патологією — анорексія. Зокрема, був низький білок та відсутність сил в організмі. У реанімації дівчина вживала спеціальні суміші і мала вагу 36 кілограмів.

Спершу 14-річна дівчина була у пульмонологічному відділенні Центру дитячої медицини, потім її перевели до хірургічного. Завдяки злагодженим та фаховим діям медиків лікарні “Охматдит” дівчину успішно вилікували.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності