• Головна
  • Здоров’я
  • Лікарі львівського “Охматдиту” допомогли 10-річному хлопчику, який чотири роки не міг говорити

Лікарі львівського “Охматдиту” допомогли 10-річному хлопчику, який чотири роки не міг говорити

Лікарі львівського “Охматдиту” допомогли 10-річному хлопчику, який чотири роки не міг говорити

Микола пережив вже шість операцій

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні “Охматдит” провели складну операцію 10-річному хлопчику, який має рецидивуючий папіломатоз гортані (доброякісне пухлинне захворювання). Про це повідомили на сторінці медустанови у Facebook.

Сім'я з Хмельницької області. Коли хлопчику було 6 років у нього почав зникати голос, тож родина звернулася до місцевих лікарів. Миколі поставили попередній діагноз - папіломатоз гортані. В “Охматдиті” діагноз підтвердили й одразу прооперували. Оскільки, захворювання за певний проміжок часу рецидивує - хлопчика час від часу, за потреби оперують. Наразі, Микола пережив вже 6 втручань.

Коли, папіломатоз гортані у дітей рецидивує, то призводить до звуження просвіту дихальних шляхів з прогресуючим погіршенням дихання. Відтак, серед симптом: хрипота, утруднене дихання, задишка. Рідше: кашель, відчуття перебування стороннього тіла, дискомфорт. Такі операції є складними, адже потребують особливого анестезіологічного забезпечення і вимагають проведення наркозу без інтубації трахеї”, — зазначили медики.

Після операції пройшло вже більше місяця. Голос і дихання у хлопчика добрі. Надалі, Микола буде під постійним спостереженням медиків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності