Дворічного хлопчика вилікували від остеомієліту у львівському “Охматдиті”

Фото з Фейсбук сторінки львівського відділення лікарні "Охмадит"

На операції хірурги виявили велику кісткову порожнину в лікті, заповнену густим гноєм

У Львові медики вилікували від остеомієліту дворічного хлопчика Демʼяна. Про це повідомили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні “Охматдит”.

Дворічний Демʼян травмував лікоть, коли був з родиною за кордоном. Іноземні лікарі наклали на лікоть гіпсову пов’язку. За деякий час гіпс натер шкіру, і в ділянці травми утворився гнійник м'яких тканин. Гнійник розкрили в лікарні та назначили хлопчику антибіотик у сиропі.

Протягом наступних місяців Дем’ян періодично скаржився на болі в лівому плечі, у хлопчика трохи підвищилась температура. Після кількох консультацій у різних лікарів батьки звернулися до “Охматдиту”.

Під час обстеження в дитини діагностували остеомієліт лівої плечової кістки, який одразу прооперували. На операції хірурги виявили велику патологічну кісткову порожнину у нижній третині плеча, заповнену густим гноєм. Втручання пройшло успішно.

“Чіткої причини чому остеомієліт в однієї дитини виникає, а в іншої ні — немає. Але травма чи наявність джерел інфекцій: гнійник, абсцес, інфіковані рани — це завжди фактор, що провокує” — наголошують лікарі.

Дем’ян активно рухає прооперованою рукою, порушення її функції немає. Хлопчика вже виписали з лікарні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності