Львівські лікарі видалили в новонародженої дівчинки кілограмову пухлину

Львівські лікарі видалили в новонародженої дівчинки кілограмову пухлину

Утворення становило чверть ваги немовляти

Хірурги дитячої лікарні Святого Миколая у Львові видалили у новонародженої дівчинки пухлину вагою один кілограм. Про це написала пресслужба Першого медичного об'єднання Львова у вівторок, 10 жовтня.

Згідно з повідомленням, батьки новонародженої Юстини, мешканці Стрия, знали про патологію ще до народження, дівчинки. Лікарі виявили пухлину на 16 тижні вагітності та поставили діагноз — крижово-куприкова тератома (вроджена пухлина). Народжувати вирішили у Львові, в дитячій лікарні Святого Миколая. Дівчинка з'явилася на світ із пухлиною, яка становила чверть її власної ваги — один кілограм.

На третій день після пологів лікарі прооперували немовля. Пухлину видалили разом з куприком та частиною крижової кістки, що є світовим стандартом для таких оперативних втручань. Також, щоб закрити м’які тканини на місці, де була тератома, дитині зробили шкірну пластику — пересадили шкіру із сусідніх ділянок. Загалом операція тривала близько п’яти годин, та пройшла успішно.

Після хірургічного втручання в Юстини повністю збереглася функція тазових органів, а післяопераційний період минув без ускладнень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності